Foto:FoNet/Milica Vučković; MILOS MISKOV / Sipa Press / Profimedia; TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Očekivan i dobar korak nakon što je Radoičić preuzeo odgovornost. Ali to je samo tehnički korak. Ne bi bilo korisno za ovu zemlju ako bi usledili koraci koji su samo rutinska tehnikalija u procesu nečijeg preuzimanja i nečijeg odricanja od odgovornosti, kaže za Nova.rs lider stranke SRCE Zdravko Ponoš, komentariđući privođenje bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, koji je nedavno preuzeo odgovornost za događaje u Banjskoj.

„Napravljena je šteta interesima zemlje i naneta je šteta poziciji srpskog naroda na KiM. To je pitanje koje zahteva detaljnu i sveobuhvatnu istragu koja mora da obuhvati i komandnu i političku odgovornost. Neko mora da snosi političku odgovornost kako nam se više ne bi dešavalo da se neko ovako nekompetentno, površno i bahato poigrava sa nacionalnim bezbednošću i međunarodnim položajem zemlje“, kaže Ponoš za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako dodaje, Aleksandar Vučić je, po svom priznanju kreator kosovske politike svog režima i donosilac odluka u sprovođenju te politike.

„Njegova odgovornost je nesumnjiva, bez obzira da li je ima i kolika i kakva je njegova uloga u konkretnim aktivnostima koje su u vezi sa tragičnim događajem u selu Banjska. Već sada je vreme da se pokrene pitanje političke odgovornosti Aleksandra Vučića, pre svega u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Za neke važne stvari po pitanju Kosova možda je već kasno, ali za odgovornost nije. Preveliko nam je Kosovo za nas da bi ga neko upakovao kao u celofan u nečijih 48 sati zadržavanja“, zaključuje Ponoš.

Podsetimo, Milan Radoičić, kontroverzni biznismen koji je, prema sopstvenim tvrdnjama, organizator oružanog sukoba u Banjskoj na Kosovu u kojem su poginule četiri osobe, uhapšen je danas, saopštio je MUP Srbije.

„Dana 3. 10. 2023. godine policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova. Isti je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu“, navodi MUP.

BONUS VIDEO: Uhapšen Milan Radoičić 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar