Petar Petković Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozvao je međunarodnu zajednicu da reaguje na "pretnje i poziv na likvidacije" koje je po njegovim rečima, kosovski premijer Aljbin Kurti uputio Srbima koji blokiraju puteve na severu Kosova.

Petković je u pisanoj izjavi naveo da Beograd „najozbiljnije shvata Kurtijeve pretnje“, ali i da mu nikad neće dozvoliti da ih pretvori u delo.

„Sada je kristalno jasno da njegovo protivpravno raspoređivanje dugih cevi i specijalaca naoružanih do zuba na sever Kosova i Metohije nema za cilj nikakvu ‘mirovnu misiju’ već je direktna pretnja srpskom narodu na Kosovu i Metohiji“, naveo je Petković, a prenela Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je juče da barikade koje su Srbi postavili na severu Kosova, neće biti „još dugo tolerisane“, da će uskoro biti uklonjene i da je Kfor tražio dodatno vreme da razmotri mere za njihovo uklanjanje.

PROČITAJTE JOŠ

„Zabrinuti smo da uklanjanje barikada ne može da isključi žrtve. I zato želimo da budemo pažljivi koliko je moguće da osiguramo da ne dođe do destabilizacije i da bude relativni mir i bezbednost. Međutim, ne možemo da dozvolimo ovo kršenje zakona i ustava doveka. Tako da, ovo mora da se okonča, što pre to bolje“, kazao je Kurti, prenosi britanski Gardijan.

BONUS VIDEO: Živojin Rakočević_ Međunarodna zajednica želi da oslabi Kurtijevu poziciju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar