Šarl Mišel i Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

"Predlog eksperata iz Evropske unije, iza kojih jasno stoje vlade Francuske i Nemačke, poslednja je prilika za Srbiju da konačno krene putem ka Evropskoj uniji, bez kalkulisanja i dvoumljenja. Perspektiva ulaska u EU 2030. godine, u slučaju ispunjenja postavljenih rokova, zadataka i ciljeva, šansa je naše generacije koju ne smemo propustiti", navodi se u saoštenju pokreta Liberali i i demokrate.

Predsednik ovog pokreta Đorđo Žujović kaže da je već sada izvesno da sadašnja Vlada Srbije i predsednik Republike jednim okom gledaju navodno u Brisel, a drugim okom i srcem u Moskvu.

„Moramo pokazati da u Srbiji postoje snage koje su nedvosmisleno za članstvo u Evropskoj uniji i da tu više nema nikakvog kompromisa. Predstojeći izbori su prilika da se kandiduje konkretna evropska politika koja garantuje poštovanje vladavine prava, ljudskih prava, zaštite manjinskih grupa, afirmaciju tržišne ekonomije, čvrsto partnertstvo sa zapadnim svetom, da se raskrsti sa zabludama o moćnoj Rusiji kao majci zaštitnici i u tom pravcu treba grupisati političke snage“, piše u saopštenju i dodaje se:

„Tačka okupljanja treba biti ulazak Srbije u EU do 2030. godine i sve ostalo zapravo treba staviti po strani, jer mi se čini da je ovo poslednji voz u koji će Srbija ili ući ili ostati zauvek izolovana“, zaključuje se.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar