Foto:buducnostsrbijeav instagram;novas

Predsednik i osnivač pokreta "SRCE" Zdravko Ponoš reagovao je povodom spota koji je objavljen na televiziji Pink u kom je nepoznati autor pozvao na hapšenje novinara i urednika medija Junajted grupe i njihovih sagovornika.

Pročitajte još...

Na televiziji Pink objavljen je spot u kom se poziva na hapšenje novinara i urednika portala Nova.rs, dnevnog lista „Danas“, televizija Nova S i N1 i to zbog toga što kritikuju aktuelnu vlast i predsednika Aleksandra Vučića. Istovremeno, nepoznati autor spota, pokušao je da poistoveti kritiku vlasti sa činjenicom da je vlasnik Informera Dragan J. Vučićević odbio da platio kaznu po privatnoj tužbi za koju je krivično osuđen. Pored ove grube zamene teza, ono što je daleko opasnije jeste pozivanje na uvođenje verbalnog delikta.

Istovremeno, nepoznati autor spota, pokušao je da poistoveti kritiku vlasti sa činjenicom da je vlasnik Informera Dragan J. Vučićević odbio da platio kaznu po privatnoj tužbi za koju je krivično osuđen. Pored ove grube zamene teza, ono što je daleko opasnije jeste pozivanje na uvođenje verbalnog delikta.

Regujući na ovaj spot, Ponoš je na društvenoj mreži Tviter napisao da bi pozivom za hapšenje hteli da zamene jednog „IT zatvorenika“, aludirajući na slučaj vlasnika Informera.

„Evo me opet u pink filmovima. Poziv za hapšenje nas iz filma da bi zamenili jednoga, onog IT zatvorenika – uđeš izađeš i gotovo. Super mi je ekipa iz filma, pa makar i za zatvor zajedno.A ima me i u štampanim izdanjima koja se ubacuju u poštanske sandučiće. Otrezni se, čoveče“, napisao je Ponoš.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare