Vladimir Orlić, predsednik Skupštine Srbije, za kratko vreme dokazao je svom šefu da ga nije bezveze postavio na ovu važnu funkciju.

Tokom prethodnih sednica, Orlić se prema poslanicima opozicije ophodio, blago rečeno, nepristojno. On nije uvažavao njihove sugestije i primedbe, prekidao ih je tokom rasprave, pretio im je kaznama, kritikovao zbog dobacivanja. Ništa drugačije nije bilo ni danas tokom sednice na kojoj se diskutuje o rebalansu budžeta.

Pročitajte još...

Tako je Orlić ušao u okršaj sa Radomirom Lazovićem, koji je ukazao da na povredu člana 107, navodeći da je povređeno dostojanstvo Skupštine Srbije. Predsednik Skupštine je, s druge strane, pokušao da ubedi Lazovića da nije rekao na koji član Poslovnika se poziva. Posle kratke rasprave, poslanik je nastavio.

„Smatram da je dostojanstvo povređeno činjenicom da je čovek, na koga je predsednik ukazao da je učestvovao, organizovao i zataškavano rušenje u Hercegovačkoj ulici, sada sedi ovde ispred vas. Time je povređeno dostojanstvo Skupštine. Može on da se pravi da je ministar“, pokušao je Lazović da nastavi, ali ga je Orlić prekinuo rekavši da je reč o ličnim diskvalifikacijama.

„Sad bih ja trebao da izreknem prvu opomenu? Je l’ to želite“, zapretio je Orlić.

Ništa bolje nisu prošli ni drugi poslanici, a kako je sve izgledalo pogledajte na video snimku iznad.

Deluje da je  Orlić „Ometač“, kako mu je nadimak još davno nadenuo Zoran Kesić, autor emisije „24 minuta“, potpuno je opravdao svoj nadimak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar