Dragana Sotirovski Foto: Dimitrije Nikolic/ATAImages

Apsolutno najveće iznenađenje predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore u Nišu predstavlja izostanak aktuelne gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski sa odborničke liste Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Niš sutra“. Sotirovski je do danas izbegavala da odgovori na pitanja novinara kako to da je nema među kandidatima za odbornike, međutim danas je o tome progovorila i rekla da njen izostanak sa liste ne predstavlja „nikakvo iznenađenje“.

„Nema tu nikakvog iznenađenja. Iznenađenje je samo za one koji se ne razumeju u politiku. Smena generacija je više nego neminovna. Dolaze mlade snage, a mi stariji koji smo u politici mnogo godina smo tu da pomognemo u svakom segmenutu. Idemo dalje da podižemo naš grad i ovaj deo Srbije. To je naša obaveza i zadatak. Svi pripadamo istoj porodici, porodici Srpske napredne stranke koja je u ovom trenutku najjača stranka i to će pokazati na izborima 2. juna“, kazala je Sotirovski prilikom obilaska gradilišta akva-parka u Niškoj Banji.

Dragana Sotirovski SNS sednica Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Prema nezvaničnim informacijama, aktuelna gradonačelnica Niša posle predstojećih lokalnih izbora neće se vratiti novinarstvu kojim se u Radio televiziji Srbije bavila duže od dve decenije pre ulaska u politiku, već će poslovnu karijeru nastaviti u Beogradu, u nekom od ministarstava.

Naprednjaci na predstojeće izbore izlaze sa odborničkom listom na kojoj se ne nalaze ni prethodni gradonačelnici Niša Darko Bulatović i dr Zoran Perišić, a na listi nije ni aktuelni predsednik Skupštine grada dr Boban Džunić.

Nosilac liste je Dragoslav Pavlović zaposlen u EPS-u, koji se u vreme dok je gradonačelnik Niša bio Darko Bulatović nalazio na funkciji direktora Javno komunalnog preduzeća „Mediana“ pa odluku da on predvodi naprednjake mnogi smatraju pobedom upravo Bulatovićeve „struje“ u višegodišnjim sukobima unutarstranačkih struja u niškom odboru Srpske napredne stranke.

PROČITAJTE JOŠ:

Predstavnici opoziconih stranaka u Nišu to što se Srpska napredna stranka odlučila da na predstojeće izbore izađe sa listom na kojoj se uglavnom nalaze mlađi i javnosti nepoznati ljudi, ocenjuje kao potvrdu lošeg vođenja grada u proteklih 12 godina koliko se Srpska napredna stranka nalazi na vlasti.

Doktor dr Dragan Milić nosilac istoimene liste grupe građana ocenio je nedavno da su lokalni izbori u Nišu već završeni, jer je Srpska napredna stranka priznala izborni poraz promenom svih ljudi koji su bili na rukovodećim funkcijama.

„Oni su doveli nove ljude koji sada idu u predizbornu trku zajedno sa nama. Da li će narod verovati da je došlo do neke promene? Ja mislim da neće. Taj trag koji je proteklih 12 godina ostavila prethodna vlast je toliko loš da mislim da građani Niša to neće oprostiti i da će kazna uslediti 2. juna“, izjavio je dr Milić.

Gradskoj izbornoj komisiji u Nišu isteka roka za predaju lista sa kandidatima za odbornike Skupštine grada Niša predato je 12 izbornih listi. Od ukupnog broja predatih listi, sedam je proglašeno, a GIK odlučuje o proglašenju još četiri.

Pve tri proglašene izborne liste su“Aleksandar Vučić – Niš sutra“, „Biramo Niš – Đorđe Stanković“ i „Ujedinjeni – Nada za Niš – Miodrag Stanković – Nova Demokratska stranka Srbije, Niš moj grad, Narodna stranka, Socijaldemokratska stranka, Dosta je bilo, Demokratska unija Roma“.

Na četvrtom mestu je Grupa građana „Dr Dragan Milić“, kao peta proglašena je izborna lista „Ruska stranka – Rusija i Niš u Srcu – Tihomir Perić“, šesta je lista „Bojan Avramović – Ne damo Niš“, a kao sedma je proglašena izborna lista „Za naš Niš – Petar Bogičević – Koalicija Snaga“.

Gradska izborna komisija treba da odluči o proglašenju listi „Dr Savo Manojlović – I ja sam Niš – Kreni-promeni„, „Ujedinjeni za selo i grad – budimo na čisto“, „Glas naroda je snaga naroda“, „Niš naš grad novo lice Srbije – Branislav Jovanović – Novo lice Srbije – Miloš Parandilović“ i liste “ Niš li je“ koju je predala grupa građana.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare