Foto:shutterstock by Baloncici; privatna arhiva; promo logo

Odbornica SNS, koja je, kako su tvrdili u Narodnoj stranci u sukobu interesa, Neda Šutić podnela je ostavku na odborničko mesto u Skupštini grada Čačka, saznaje portal Nova.rs.

Naime, ona je pored toga što ima registrovanu firmu u Osnovnoj školi u Preljini imala i niz ugovora sa raznim „kućama znanja“, primala i naknadu kao odbornik u gradskoj skupštini.
Naša redakcija pozvala je predsednika tog tela, Igora Trifunovića koji je potvrdio naša saznanja. Pored toga javila nam se i Neda Šutić koja je ispričala za Nova.rs da se povlači iz političkih aktivnosti.

„Već dva meseca sam pod stresom, radiću bilo šta, kopaću kanal, ali ne želim da budem meta političkih prepucavanja“, kaže Šutić za Nova.rs.

Neda Šutić Foto:Privatna arhiva

Ona navodi da nastavlja da obavlja posao u školama, ali, napominje, ako bude potrebno i iz prosvete će izaći.

„Zaista ne mogu više da se mučim i prolazim kroz ovu golgotu. Agencija za sprečavanje korupcije je utvrdila da nisam u sukobu interesa te da imam pravo da sarađujem sa svim institucijama“, istakla je Neda Šutić.

Violeta Marković, potpredsednica GO Narodne stranke je izjavila za naš portal da Neda Šutić kao odbornica obavlja poslove bezbednosti i zdravlja na radu.

„Ona sa četrnaest Osnovnih i srednjih škola ima sklopljen ugovor, kao i sa gradom Čačkom. Dakle, ona kao predstavnik naroda u lokalnom parlamentu ne može po zakonu da glasa za budžet grada, jer ona iz istog ima finansijsku naknadu što je direktan sukob interesa“, ispričala nam je Marković.

Prema njenim rečima, ostavku je očekivala od odbornice Šutić.

„Ispostavilo se da sam bila u pravu, ali to nju ne oslobađa krivice da je stekla protipravnu korist u poslovima sa gradom Čačkom. Bilo bi moralno da sredstva uplati u budžet i kao preduzetnik i kao predsednik Udruženja građana, za koje smo kasnije saznali da je čelnica. Ono je, takođe, koristilo novac svih žitelja grada pored Morave“, zaključila je Marković, napominjući da nema iluziju da će ona to uraditi pa će Narodna stranka iskoristiti pravna sredstva kako bi se ipak desilo.

Bonus video:SNS aktivisti lepe plakate mržnje po Batajnici, policija ne reaguje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar