Boško Obradović Foto: Ivan Dinić/Nova

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović istakao je danas da nesposobnost aktuelne vlasti da omogući održavanje izbora na Кosovu najbolje govori o fijasku njene kosovske politike.

On je pozvao građane da na izborima glasaju za koaliciju „Nacionalno okupljanje-državotvorna snaga“, koju ta stranka čini sa Srpskom strankom Zavetnici.

„Jedino rešenje da se ovaj trend nacionalnih poraza zaustavi jeste smena aktuelne vlasti na izborima 17. decembra. Pozivam sve one koji su protiv francusko-nemačkog ultimatuma o priznanju lažne države Кosovo i za njegovo očuvanje u sastavu Srbije da svoj glas na izborima daju izbornoj listi pod rednim brojem 4“, rekao je Obradović u pisanoj izjavi.

On je poručio da ta koalicija garantuje da će pogubna politika sadašnje vlasti u proteklih 10 godina biti poništena i promenjena.

„Vreme je da promenimo i pregovarača i pregovaračku platformu sa naše strane, jer sve što je uradio vladajući režim bili su samo porazi i predaja naših nacionalnih i državnih interesa na Кosovu i Metohiji u ruke separatista sa kojima je Srpska napredna stranka u koaliciji“, naveo je Obradović.

On je zatražio da Vlada uputi „hitan zahtev generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija, koji je pretpostavljeni šefu UMNIК-a da ova misija omogući da se organizuju parlamentarni izbori u južnoj srpskoj pokrajini“.

Takođe i da uputi vanredne zahteve Rusiji i Кini da iniciraju sazivanje sednice Saveta bezbednosti zbog bitnog kršenja Rezolucije 1244.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare