Duško Vujošević i Nina Stojaković
Duško Vujošević i Nina Stojaković Foto: Ivan Dinić/Nova S/Zoran Lonačrević/Nova.rs

Nina Stojaković ispred Pokreta slobodnih građana pozvala je na svom instagram profilu sve građane, da u slučaju ponovljanja izbora na određenom broju biračkih mesta u Beogradu, poverenje daju listi "Ajmo ljudi" i Dušku Vujoševiću, dodajući da im za prelazak cenzusa nedostaje samo 1.500 glasova.

„Ako to uspemo, odnos snaga se menja na 56:54 u korist opozicije i sadašnja SNS vlast biće smenjena“, kazala je ona.

Stojaković podseća da je na parlamentarnim i predsedničkim izborima bilo puno nepravilnosti, ali tu na žalost vlast neće moći da se promeni,

„Odgovorno je da priznamo sebi da smo izgubili“, dodala je ona i podvukla da je volja birača u Beogradu drugačija i da su ljudi glasali za promene.

„Skuština grada Beograda ima 110 odbornika, Neke liste u Beogradu ostale su ispod cenzusa i zato je trenutna raspodela mandata 55:55“, kaže Stojaković.

Ona ističe da su ovih dana bili tihi jer su puno radli na prikupljanju dokumentacije i sastavljanju žalbi.

„Zbog utvrđenih neregularnosti u izbornom procesu na određenom broju biračkih mesta u Beogradu će biti ponovoljeni izbori“, navela je Stojaković.

Ona je podsetila da je „danas postignut dogovor svih lista koje su prešle cenzus i da su se svi javno obavezali da neće ići na stranu SNS i SPS“.

„Listi ‘Ajmo ljudi’ Duleta Vujoševića nedostajalo je samo 1.500 glasova da pređe cenzus. Zato vas pozivamo da na ponovljenim izborima glasate za tu listu kako bi prešla cenzus. Ako to uspemo odnos snaga se menja na 56:54 u korist opozicije i sadašnja SNS vlast biće smenjena!“, poručila je Nina Stojanović.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, stranke opozicije koje su prešle cenzus na izborima 3. aprila, ali i one koje su blizu cenzusa, danas su održale sastanak  u prostorijama Stranke slobode i pravde na temu aktuelne situacije u vezi sa izbornim rezultatima za Skupštinu grada Beograda.

Sastanku su prisustvovali predstavnici koalicije „Ujedinjeni za pobedu Beograda“, koalicije „Moramo“, predstavnici „Zavetnika“ i koalicija okupljenih oko DSS i Dveri. Pored njih, sastanku su prisustvovali i predstavnici liste okupljene oko Borisa Tadića.

BONUS VIDEO: Napad na Pavla Grbovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar