Petar Nikitin Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na večerašnji protest "Srbija protiv nasilja" došao je i ruski antiratni aktivista Petar Nikitin, koji je bio zadržan na Aerodromu "Nikola Tesla" dve noći zato što mu nije bio dozovljen ulazak u Srbiju jer je "tako odlučila BIA".

Nikitin, koji živi u Beogradu, došao je na jedanaesti protest „Srbija protiv nasilja“ u majici Alekseja Navaljnog, ruskog opozicionara i Putinovog političkog protivnika, koji se trenutno nalazi u zatvoru u Rusiji.

Petar Nikitin Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, Nikitin je pre nekoliko dana zadržan na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ i bio mu je zabranjen mu je ulazak u Srbiju.

Ruski aktivista ocenio je nakon puštanja u Srbiju da je razlog njegovog zadržavanja „pritisak ruskog režima kome smeta“.

„Mogli smo samo da smetamo ruskom režimu. Ovo je ilustracija koliki uticaj ima ruski režim ovde. Jedino objašnjenje je da je urađeno po narudžbini Putina“, istakao je sagovornik N1.

Inače, u Beogradu je počeo 11. protest „Srbija protiv nasilja“. Građani večeras šetaju do Mostarske petlje, gde će biti blokiran auto-put do 22 časa.

***

BONUS VIDEO: Peter Nikitin, ruski antiratni aktivista zadržan na aerodromu Nikola Tesla

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar