Novi Sad je jedan od deset gradova u kojima se danas održava protest "Srbija protiv nasilja", a građanima se obratila Dijana Milosavljević, majka čije dete ide u vrtić u Odžacima, u kojem je vaspitač seksualno uznemiravao 36 mališana.

„U vrtiću je bio zaposlen pedofil koji je seksualno uznemiravao našu decu od tri, četiri i pet godina. Svaki, ali svaku put kada izgovorim ovu rečenicu, pomislim ‘bože, kakav nonsens, pedofil u vrtiću. Razmišljala sam da li da ovo kažem baš ovako, baš ovim rečima: pedofil koji je polno uznemiravao decu u vrtiću. A onda na posletku odlučih – moramo da nazivamo stvari pravim imenom“, rekla je Dijana i dodala:

„Ne treba mene ili vas da bude sramota izgovorenih reči. Trebalo bi da bude sramota one koji su dozvolili da ovaj nonsens postane realnost.“

Ona je dodala da „smo povredili ono što nam je najvažnije, našu decu“.

PROČITAJTE JOŠ

„Dozvolili smo da nam nasilje uđe u škole i vrtiće. Nasilje mora da stane sada i ovde. Nije nam potrebno naših 10.000 dinara po detetu, potrebno nam je da seksualni predator ne napada decu po vrtićima“, poručila je ova majka, a njen govor propraćen je aplauzom.

Podsećamo, u maju ove godine uhapšen je pedagoški asistent u vrtiću u Odžacima, osumnjičen za seksualno uznemiravanje 36 dece. U njegovom telefonu je pronađeno mnoštvo fotografija i snimaka. Kada se za monstruozne događaje saznalo, direktorka vrtića podnela je ostavku, a roditelji su na protestima zahtevali da se utvrdi ko je sve u lancu odgovran i kako je asistent vaspitača uopšte dobio posao. Predsednik opštine odbio je da ih primi, a posle im se obratio video porukom na Fejsbuk stranici lokalnog odbora Srpske napredne stranke. Poručio je tada da uhapšenom pedagoškom asistentu partijska knjižica neće biti sredstvo za izbegavanje kazne.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar