Đorđe Stanković
Đorđe Stanković

Poslanik Narodne stranke Đorđe Stanković pozvao je danas tužilaštvo da ispita sve poslove firme "Bauvezen" (Bauwesen) u Srbiji posle navoda da su predstavnici te kompanije uhapšeni zbog navodnih malverzacija u Elektroprivredi Srbije (EPS).

Stanković je na sednici skupštine Srbije ocenio da „svi putevi u vezi sa tom firmom vode“ ka ministru gradjevinarstva Goranu Vesiću.

„Bauvezen je očigledno umešan u korupciju u celoj Srbiji. Predstavnici te firme su uhapšeni zbog sumnje da su umešani u malverzacije u EPS-u, a ‘Bauvezen’ je radio i rekonstrukciju Trga kralja Milana u Nišu koja je višestruko preplaćena, pošto su građani iz gradskog budžeta izdvojili čak 500 miliona dinara, a ostalo je da se uradi još 30 odsto radova i trg nije osvetljen“, rekao je Stanković a prenela Narodna stranka.

#social-embed_0

Dodao je da je „Bauvezen“ radio „mnogo projekata u Srbiji, od Novog Sada do Niša“.

„Ta firma je radila kovid bolnice u Kruševcu, Zemunu i Novom Sadu, radila je infrastrukturu Železnica Srbije, trgove u Leskovcu i prugu Prokuplje-Kuršumlija, kao i trg u Nišu“, rekao je poslanik Narodne stranke.

BONUS VIDEO: Govor ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj zbog smene tužiteljki koje su istraživale pljačku „EPS-a“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar