Miloš Jovanović Foto:Fonet/Milica Vučković

Lider Novog DSS Miloš Jovanović rekao je za Nova.rs da ne vidi smisao u pozivu Ane Brnabić da se formira parlamentarna komisija u vezi sa litijumom, te da je najpre potrebno sazvati posebnu sednicu Skupštine Srbije kako bi građani mogli da se informišu o ovoj temi. Na predlog predsednice parlamenta da se putuje u Nemačku i Finsku kako bi se poslanici upoznali sa njihovim akitvnostima u vezi sa litijumom, Jovanović kaže da bi taj put imao smisla kad bi, na primer Nemci, kopali ovu rudu.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić najavila je danas formiranje parlamentarne komisije u vezi sa litijumom i pozvala opoziciciju da učestvuje u njenom radu.

PROČITAJTE JOŠ...

Ona je za RTS kazala da će raditi i na organizovanju posete parlamentarne delegacije Nemačkoj i Finskoj kako bi tamo videli sve aktivnosti tih država u vezi sa litijumom.

S druge strane predsednik Novog DSS za naš portal kaže da je mesto za raspravu o jadaritu u velikoj skupštinskoj sali.

„Neka gospođa Brnabić, po završetku perioda godišnjih odmora, sazove sednicu o navedenoj temi kako bi svi građani mogli da čuju o čemu se radi. Ne vidim dalje puno smisla u tom pozivu jer je celokupna opozicija jasno rekla da je za zabranu iskopavanja litijuma. A što se putovanja u Nemačku tiče, taj put bi imao smisla samo onda kada bi i sami Nemci iskopavali sopstveni litijum – što ne čine – i kada bi mi imali automobilsku industriju poput nemačke, zbog koje se sve ovo i radi“, objašnjava on.

Jovanović je u izjavi za naš portal i dao predlog za formiranje jedne komisije, ali ona se ne bi bavila iskopavanje litijuma.

„Komisiju bi svakako trebalo formirati – onu koja bi se bavila projektom EKSPO 2027 godine i nadzirala za šta i na koji način se troše sredstva – što je Novi DSS i predložio“, zaključuje naš sagovornik.

Povodom poziva Ane Brnabić ranije se oglasio i lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je pozvao predsednicu parlamenta da zajedno provedu mesec dana sa Aboridžinima.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare