Srđan Milivojević i Aleksandar Vučić Foto:A.K./ATAImages, Goran Srdanov/Nova.rs

"Danas Vlada Rio Tinto koalicije ne obeležava 100 dana rada. Danas se navršava tačno 4397 dana kako Srbiju ka bezdanu vodi napredna mafijaška organizacija na čelu sa Aleksandrom Vučićem, organima gonjenja poznatijem kao Oskar. Za ovo vreme mafija je sasvim preuzela upravljanje državom a institucije su razorene", navodi poslanika Demokratske stranke, Srđana Milivojevića.

Milivojević navodi da svedočimo aferama koje više nisu svakodnevne, već se, kako kaže, dešavaju na svaki sat, a po potrebi i češće, dok su uništenje i nestanak Srbije sada sasvim izvesna opasnost.

„Vlada Miloša Vučevića radi na daljinski upravljač čije su komande u rukama Aleksandra Vučića, lidera Rio Tinto koalicije.

Protest u Gornjem Milanovcu protiv iskopavanja litijuma Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Za neke od ministara ni njihovi najbliži ne znaju da sede u nečemu što se zove Vlada Republike Srbije. Svedočimo opštem političkom, ekonomskom, moralnom i socijalnim sunovratu našeg društva. Na sreću, glas pobunjene, domaćinske, čestite i slobodarske Srbije, rešene da okonča propast naše otadžbine sve glasnije odjekuje Srbijom. Pitanje otpora ideji uništenja Srbije kroz poguban projekat iskopavanja litijuma, postaje pitanje našeg opstanka kao države i građana koji ovde žive“, navodi Milivojević.

Pročitajte još:

Milivojević je pozvao sve građane da „stanu pod zastavu slobode ne dozvoljavajući da se plan kopanja litijuma pretvori u projekat zakopavanja naše budućnosti“.

„Verujem da će građani odlučiti da se vrlo brzo okonča vladavina ove sumanosti, kako bi se većina ministara iz fotelja u Nemanjinoj, preselila na optuženičke klupe Specijalnog suda za organizovani kriminal. Gospodo ministri kopati nećete, a proviziju ćete vraćati iz zatvora“, zaključuje on u svom saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare