Šefica poslaničke grupe "Pravac Evropa" i potpredsednica SSP, Marinika Tepić saopštila je na konferenciji za medije da inspektore Slobodana Milenkovića i i Dušana Mitića od sinoć čuva Specijalna antiteroristička jedinica.

„Onako kako smo juče tražili od ministra Gašića, koju je prethodno uputio drugu jedinicu – JZO, koju su oni odbili da ih čuva. Vlast je u međuvremenu pokušala da ispinuje da su tražili zaštitu, a onda tobož odbili“, rekla je Tepić na konferenciji za medije.

PROČITAJTE JOŠ...

Ona je dodala da ova informacija predstavlja važnom pobedom.

„Smatram ovo hrabrošću tih inspektora da ostanu dosledni dekriminalizaciji i MUP-a i ove države. Ono što je najvažnije, MUP je ovim priznao ozbiljnost njihove ugroženosti. Država je, uprkos svemu, morala na kraju da prizna da su ugroženi i da su im životi u opasnoti. Jer kako bi drugačije Gašić poslušao naše predloge i dodelio im SAJ da ih čuva. I to je, između ostalog, poruka i Vladimiru Đukanoviću, koji brani prvooptuženog u slučaju ‘ Jovanjica’, Predraga Koluviju…. I ovo je poruka za sve spinere koji su sve vreme govorili da inspektori lažu i da nisu ugroženi. Sada su dokazali, čak i ovakva demontirana Srbija i MUP, da su inspektori bili u pravu i da postoje ozbiljni dokazi da je planirano njihovo ubistvo“, rekla je ona.

BONUS VIDEO: „Blokiramo Skupštinu dok ne dobijemo odgovor o izborima“: Opozicija saopštila plan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare