Mila Popović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović odgovorila je na kritike predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koje joj je uputio prilikom nedavne posete Subotici.

„Gospodine Vučiću, da li je za Vas normalno da radovi na rekonstrukciji jedne škole traju više od dve godine, odnosno 760 dana? SEDAM potpuno novih škola je moglo da se podigne za taj period. Nemojte da vršite zamenu teza. Niko ne kaže da nije trebalo rekonstruisati školu i da nije dobro što je završena. Govorimo isključivo o činjenicama koliko je to trajalo i pitamo zašto se ne grade nove škole. Devet ih je napravljeno za pet godina od 2008. do 2013. Vaša vlast je u Beogradu za duplo više godina izgradila samo dve. Gde su obećane škole u naseljima Mirijevo, Stepa Stepanović…? Zašto niste izgradili gimnazije na levoj obali Dunava i u Batajnici da deca ne putuju preko sat vremena do škole?“, odgovorila je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Aleksandru Vučiću koji ju je direktno napao tokom posete Subotici. „Vi nemate nikoga ko je radio. Gde ste neki put uradili, prugu bolnicu…“ rekao je tom prilikom Vučić.

„Gospodine predsedniče, da li čujete sebe kad izgovarate ove besmiclice? Svi Vaši Vesići, Mali, Šapići ne mogu da okreče ono što je Dragan Đilas uradio, odnosno izgradio“ izjavila je Popović i dodala:“Za pet godina, sagrađena su tri mosta, otvorena dva porodilišta, četiri doma zdravlja, potpuno je obnovljena i opremljena Zemunska bolnica. Otvoreno je 45 vrtića, a rekonstruisano 77, rekonstruisani su Severni bulevar i Bulevar Kralja Aleksandra, izgrađena je petlja za Pančevački most, rekonstruisana Gazela, i još mnogo, mnogo toga. Za deceniju Vaše vlasti izgrađene su samo dve škole, deset vrtića, „četiri bulevara“, odnosno 4 ulice su rađene više od 1000 dana; radovi na Bulevaru patrijarha Pavla kasne već dve godine; vrtić u Stepojevcu je već trebalo da primi decu, a ni ašov nije zaboden, vrtić u Bariču kasni već skoro godinu dana; bolnica za decu Tiršova 2 umesto da je otvorena nema ni temelje, nema novih mostova na Ada Huji niti kod Vinče, kako je Vaša vlast obećavala, nema fabrike za otpadne vode iako je u vreme Dragana Đilasa napravljen tunel kao najkompleksniji deo posla; metro nije započet, a prodavali ste karte za 2020.godinu. I Vi nekome govorite da nije radio!? Izgleda da ste poverovali u ono što pričaju na Pinku i pišu po tabloidima. Jedino ste zaboravili da ste im upravo Vi rekli da pišu takve neistine.

“Pozivam Vas gospodine predsedniče, kao i sve Vaše medije, da demantujete jedan jedini podatak, jednu tvrdnju koju sam ovde iznela. Ukoliko to ne uradite to će biti dokaz da ste izneli neistine kao i mnogo puta do sada. Zato će Beograđani Vama i Vašem gradonačelniku uskoro uručiti kartu u jednom pravcu. To što ste ugasili i železničku i autobusku stanicu neće im predstavljati problem. Karta je već spremna…“ završila je svoje obraćanje predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

BONUS VIDEO: Dragan Đilas i Marinika Tepić ispred zgrade Pinka 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar