Đorđe Miketić Foto: Milos Tesic/ATAImages

"Vozač je u petak velikom brzinom uleteo kolima u građane okupljene na trgu, na protestu „Srbija protiv nasilja“, koji je inače zatvoren za saobraćaj, udario je dete na biciklu koje je od siline udarca odletelo i potom je pobegao sa lica mesta", navodi se u saopštenju Zajedno. Narodni poslanik iz ove stranke Zajedno Đorđe Miketić poziva da državne institucije i RTS prekinu sa zataškavanjem ovog zločina.

Sramotno je kako je naš javni servis, RTS, izvestio o saobraćajnoj nesreći u Gornjem Milanovcu, da su se sudarili putničko vozilo i dete na biciklu“, kaže Miketić.

On dodaje i da je predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević otišao korak dalje, izjavom da je uletanje automobilom nije politički motivisano!

„Da li je on bio u automobilu pa zna?! Potom je na svom fejsbuk nalogu okupljene sugrađane nazvao bolesnicima“, rekao je Miketić.

„Kako ovaj javni službenik, koji vrši funkciju predsednika opštine zna da li je ovaj nasilni čin politčki motivisan?! On to ne sme da kaže. Uleteti kolima u građanski protest sa 100km na sat je politički akt parekselans – a u nekim zemljama EU se čak tretira i kao teroristički akt. Ukoliko tužilaštvo ne utvrdi drugačije, mora se tretirati kao politički čin, delo iz mržnje i adekvatno krivično goniti. Zato svi čekamo tužilaštvo da hitno uradi svoj deo posla i izađe u javnost“, dodaje Miketić.

Narodni poslanik upozorava sve aktere da ne pokušavaju da zataškaju ovaj slučaj bezumnog uletanja u građane i decu na protestima, jer će biti saučesnici u ovom krivičnom delu.

„Takođe, pozivam urednika portala RTS-a Zorana Stanojevića da se izvini građanima Gornjeg Milanovca i porodici povređenog dečaka ili podnese ostavku ako mu neko drugi uređuje vesti“, zaključio je Miketić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare