Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Narodni poslanik Đorđe Miketić iz poslaničke grupe "Moramo - Zajedno", odgovorio je u Skupštini Srbije Goranu Vesiću, ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, te je "razobličio" istinu o železnici u Srbiji i predložio hitno rešenje za BG voz.

„Ministar se ovde hvali našom istorijom, jer je pre 142 godine krenula izgradnja železnice u Srbiji. A da vidimo šta su oni uradili za poslednjih 10 godina: Železnička stanica u Beogradu, ponosna lepotica, sagrađena 1886-te godine je danas pretvorena deponiju Beograda na vodi gde se skupljaju pacovi i narkomani. Naplatili ste izgradnju pruge do Kostolca, pruga ne postoji, virtuelna je, postoji samo u ugovorima ali ne i u realnosti. Naplatili ste obnovu pruge Niš-Knjaževac, a pruga netaknuta sa trulim pragovima starim 60 godina. Pruga do Pančeva je plaćena 90 miliona evra, a 8 godina je niste koristili jer ste čuvali monopol Pantransporta, transportnoh preduzeća koji dere kožu sa leđa građanima i studentima Pančeva“, rekao je Miketić.

PROČITAJTE JOŠ

„Nakon što je stranka Zajedno skupila 5000 potpisa građana Pančeva da se vrati BG voz do Pančeva, vi ste uveli nekakav Pan voz, koji putnike sad izbacuje na mostu Pančevcu. Gde ste videli da su dva grada povezana tako da se putnici izbace na mostu?“, dodao je on.

Potom se osvrnuo na potencijalno rešenje.

„Ali evo vam konkretnog rešenja i ne košta ništa! Potpišiete jedan papir i pustite BG voz odmah do Pančeva, Pazove, Mladenovca i Lazarevca. Sada, jednim potezom olovke možete smanjiti saobraćajni kolaps u Beogradu za 15%. Samo preko Pančevca, bilo bi 20-30% manje autobusa, linijskih taksija i ko zna koliko automobila, koji proizvode kolaps i zagađenje u Beogradu. Takođe, hitno zabranite prevoz opasnih materija ispog Beograda dok ne bude gotov most preko Dunava. Vračarski tunel je tempirana bomba za sve građane koji tu žive. Sprečite potencijalnu katastrofu odmah. Železnica se gradi i planira za ljude, a ne zarad koruptivnih ugovora vaših firmi“, zaključio je Miketić.

BONUS VIDEO: Podcast DLZ i Đorđe Miketić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare