Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Svi vi bolje od Siniše Malog znate kako živite i ne kolika vam je plata, nego šta sve za nju više ne možete da kupite. I znate sigurno bolje od Vučića kako živite dok gledate decu kako odlaze u jednom pravcu. Niko neće živeti bolje od novih Vučićevih izmišljotina sa novim pokretima, niti od sukoba koje ekstremisti priželjkuju” izjavila je danas potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u Alibunaru u okviru kampanje “Srbija u Evropi”.

Tepić je izjavila da samo odlučan put u EU, pridruživanje Srbije zapadu, novi izbori i smena vlasti “može da nas povuče s leđa sa ivice litice”.

„Samo to zaista znači veće plate i penzije, sigurnost, nezavisno pravosuđe, pravu borbu protiv korupcije, ljudska i manjinska prava, život bez straha, život dostojan svakog čoveka. Život zapravo. A ne preživljavanje. Nikako ne smemo dozvoliti da dok se režim i ekstremisti sada međusobno optužuju ko je veći izdajnik, a do juče su zajedno pili vino i pomagali se – da to obeshrabri sve nas koji znamo kakvu zemlju želimo, znamo kako zaista ići ka Evropskoj uniji, znamo kako nas deset godina od nje udaljavaju obmanama, propagandom, šikanom opozicije, naše stranke i Dragana Đilasa kao nikog drugog, a u finišu kupovinom glasova i krađom izbora i pre izbora. To im je zapravo cilj – da nas obeshrabre, da svako pomisli da im ništa ne može, da se oseti bespomoćnim“, rekla je Tepić.

Ona je navela i da su, ipak, uspeli da obeshrabre Nemanju Vidića, ali da je s druge strane dobra vest to što postoji pobuna u tužilaštvu:

„Loše je što je Nemanja Vidić odustao pred kraj, ali neko će i u tome naći razlog da se protiv političkog monstruma i dalje bori. A opet dobro je, sjajno je što je s druge strane pobuna počela unutar sistema tužilaštva, ekstremno važna pobuna. Znači, moguće je. I mi u njih gledamo. U te tužiteljke. I u profesorku Danielu iz Bosilegrada koja je privedena zato što je Vučiću htela da poruči da je gladna. U vas, koji ipak niste odustali uprkos svim napadima koje doživljavate i ovde u Alibunaru“, zaključila je Tepić.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić o Vučićevom pokretu u javnim preduzećima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare