Marinika Tepić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Mariniki Tepić, narodnoj poslanici i potpredsednici Stranke slobode i pravde upućena je pretnja smrću putem društvene mreže Tviter, nakon objavljivanja intervjua koji je dala portalu Nova.rs. U razgovoru za naš dnevni list, Tepić je rekla da će slučaj biti prijavljen Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal od kojeg, kako kaže, očekuje brzu reakciju.

Narodna poslanica i potpredsednica SSP nedavno je dala intervju za Nova.rs, a na jednom od linkova koji vodi ka našem portalu, upućena joj je poruka da “dolazi vreme kad joj se neće suditi”.

“Koji SNS bagra, koja Marinika.. Isto… Koga EU raspala zanima. Špijunske lobanje, dolazi vreme kad vam nećemo suditi, već lobanje odrubiti”, navodi se u komentaru koji je ostavio korisnik Ogi973.

Foto: Printscreen

U razgovoru za Novu, Tepić je rekla da će pretnje prijaviti nadležnom tužilaštvu.

“Danas ćemo se obavestiti Tužilaštvo za Visokotehonološki kriminal o pretnjama koje su mi upućene. Očekujem da nadležni reaguju i da otkriju ko stoji iza profila koji je uputio ovakvu poruku”, rekla je potpredsednica SSP za Novu.

Podsetimo, u intervjuu za Novu Tepić je govorila o tome kako je nastala fotografija sa Sandrom Božić iz SNS, o odnosima unutar opozicije i odnosu njene partije prema vladajućoj stranci.

„Nisam odgovarala na ta podmetanja, jer sam očekivala da će se oglasiti i svi koji su sedeli za tim istim stolom, na zvaničnoj večeri u Strazburu naših poslanika i poslanika Evropskog parlamenta. Ispred svakog od nas nalazi se kartica sa imenom, tačno je određeno ko gde sedi, domaćin to priprema. Očekivala sam da će i kolege iz opozicije reći o čemu se radi. Na toj večeri bili su i drugi opozicioni poslanici poput Miroslava Aleksića iz Narodne stranke, Đorđa Miketića iz Ćutine koalicije Moramo-Zeleni i Ksenija Marković iz Demokratske stranke. Normalno, očekivala sam da će i oni da kažu da su i oni bili za istim stolom, da smo svi bili na istom mestu, u isto vreme, u istom sastavu. Inače, ja sam se fotografisala sa gospođom Alesandrom Moreti. Ona je italijanska evroposlanica sa kojom kopredsedavam u Parlamentarnoj delegaciji za stabilizaciju i pridruživanje i koja je bila domaćin te diplomatske večere. Na njenu molbu da nas fotografiše njen kolega koji je sedeo preko puta, približile smo se nas dve, što se jasno i vidi i takođe se jasno vidi da smo se slikale nas dve, a da je Sandra Božić uslikana pored nas. Za to nismo znale ni Moreti, ni ja, dok fotografija nije krenula da kruži mrežama. Evroposlanici su bili sablažnjeni kako je ona zloupotrebljena na društvenim mrežama u zemlji Srbiji“, objasnila je Tepić.

Pročitajte još...

Govoreć i odnosima unutar opozicije, ona je rekla da mogu da sarađuju sa svima koji se bore protiv režima i sistema, ako dele iste vrednosti:

„To su članstvo u EU, borba protiv korupcije, ljudske i građanske slobode, vladavina prava, sloboda medija, ulaganje u znanje i zaštitu životne sredine“.

Kad je reč o saradnji SNS, Tepić je rekla:

„Nema saradnje sa SNS, jer se razlikujemo po svim temama. Od usklađivanja sa Evropskom unijom, do ekologije i zaštite životne sredine, odnosa prema obrazovanju, svemu. Za njih je obrazovanje trošak, a za nas je obrazovanje investicija u budućnost. Naravno, borba protiv korupcije, nezavisno pravosuđe, sloboda medija, slobodni i demokratski izbori. Svakako, ukoliko se u Skupštini bude našao i neki predlog koji je dobar za Srbiju i građane, nema razloga da to ne podržimo, ali za sada takvih nije bilo“.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić otkrila da li bi sarađivala sa Zoranom Mihajlović posle njenog izlaska iz Vlade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar