Radomir Lazović Protest ispred RIK-a Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Prvi na listi Srbija protiv nasilja Radomir Lazović, pozvao je studente i ProGlas da uzmu aktivno učešće u organizaciji protesta, ali i sve opozicione liste da podrže proteste i borbu za izbornu volju građana.

Večeras od 18 časova, održaće se četvrti po redu protest ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.

Prvi na listi Srbija protiv nasilja, Radomir Lazović izjavio je da je borba za priznavanje pobede opozicije u Beogradu, kao i borba protiv izborne krađe u celoj Srbiji važna za celo naše društvo i sve građane i uputio apel Proglasu, studentima i akademskoj zajednici da se aktivno uključe u organizaciju protesta.

„Zahvaljujem se javnim ličnostima iz Proglasa i studentima na dosadašnjoj podršci demokratskim procesima u Srbiji“, rekao je Lazović za portal Nova.rs.

I istakao da je njihova uloga bila ključna u vraćanju poverenja građana u izbore.

„Nažalost, osvojena pobeda sada mora da se brani jer živimo u duboko kriminalizvanom društvu „, poručio je Lazović i pozvao i sve stranke opozicije da podrže protest.

„Borba za očuvanje izborne volje građana nije samo stvar naše liste, već pitanje za sve, u kakvom društvu želimo da živimo. Da li želimo da se mi pitamo na izborima, kako će da izgleda naša zemlja i naši gradovi ili da se jedan čovek pita o svemu,“ kaže Lazović za naš portal.

Radomir Lazović Foto:Zoran Mrdja/FoNet

Podsećamo, protesti su počeli u ponedeljak uveče zbog, kako organizatori navode, izborne krađe koja se dogodila u Beogradu, ali i u celoj Srbiji.

Aktivno učešle u protestima, od prve večeri, uzeli su studenti i mladi koji su se našli u prvim redovima.

Inicijatori ProGlasa u utorak, drugo veče protesta, došli su na protest i tom prilikom pružili podršku studentima i protestu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tom prilikom, na protestu se obratila i bivša rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović na kratko se obratila okupljenim studentima.

“Ovaj skup organizuju studenti, odazvali smo se njihovom pozivu. Dok smo kao ProGlas išli po Srbiji, razgovarali sa ljudima o tome zašto je važno da se izađe na glasanje, studenti su bili sa nama. Iz tog razloga, pošto mi želimo smenjivu vlast, regularne izbore i otvorene medije, razumemo zabrinutost studenata, što sada ta situacija očigledno nije takva“, rekla je profesorka Ivanka Popović u utorak.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar