Foto: Instagram/lazar.ristovski/TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Glumac Lazar Ristovski nakon što se posle 39 godina rastao od supruge Danice, otpočeo je vezu s 39 godina mlađom koleginicom Anicom Lazić. Kako je pokazala juče osvanula lista od preko 2.000 ljudi koji su podržali listu vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) za predstojeće izbore, na njoj su se našli i Ristovski i Lazić. Zar to nije divno?

Beogradske medije juče je preplavio spisak s oko 2.000 imena ličnosti koji su podržali izbornu listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

Na listi su sportisti Nikola Jokić, Janko Tipsarević, Dragan Džajić, Dragan Stojković Piksi, Stevan Dika Stojanović, Nikola Lazetić, Boban Marjanović, Željko Rebrača, Dejan Tomašević, Milan Gurović, Miroslav Muta Nikolić, Duško Tošić…

Aleksandar Vučić SNS skup u Užicu Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Na listi su i akademici, među kojima i Svetomir Arsić Basara i Dragan Simeunović. Listi su podržali i predstavnici estrade: Lepa Lukić, Zorica Brunclik, Miroljub Aranđelović Kemiš, Nada Obrić, Aleksandar Saša Popović, Saša Matić, Oliver Mandić, Aleksandar Aca Lukas Vuksanović, Violeta Viki Miljković, Milica Pavlović, Nikola Rokvić, Dragica Radosavljević – Cakana. Potpisnici su i voditelji i novinari Milomir Marić, Sanja Marinković Uhrin, Jovana Jeremić, Ognjen Amidžić, Suzana Mančić, Snežana Dakić.

Među glumcima na listi su i Rastko Janković, Lepomir Ivković, Svetislav Bule Goncić, Lidija Vukićević, Ivana Žigon, Iva Štrljić, kao i Lazar Ristovski i njegova partnerka Anica Lazić.

Ristovski godinama uz vlast

Notorna je činjenica da Lazar Ristovski godinama unazad podržava vladajuću stranku – koja god to stranka bila.

Lazar Ristovski u Leskovcu, predizorna kampanja SNS-a Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

SNS je na vlasti od 2012. godine, a za to vreme Ristovski je nebrojeno puta pružio podršku režimu Aleksandra Vučića. Pred izbore koji su zakazani za 17. decembar ove godine, glumac je bio jedan od potpisnika liste SNS-a pod nazivom „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“. Samo godinu dana ranije, odnosno u aprilu 2022. Ristovski je bio četvrti na listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ i aktivno učestvovao u predizbornoj kampanji SNS.

Pročitajte još

Podrška vlasti – ko god bio na vlasti

Iako poslednjih godina zdušno podržava aktuelni režim, čini se da je ovako strastvena pripadnost SNS režimu došla gotovo naprasno. Reklo bi se, preko noći – noći u maju 2012. godine, kada je SNS došao na vlast. Pred te izbore koji su doveli do pada Demokratske stranke, odnosno formiranja vlade koju su činili SNS i SPS, Ristovski je podršku dao Borisu Tadiću, nazvavši ga „predsednikom profesionalcem“.

Pet godina pre podrške DS, poznati glumac je hvalospevima obasipao Mlađana Dinkića, odnosno G17 plus. Tako je u predizbornoj kampanji davne 2007. godine rekao kako G17 plus želi da „služi narodu“.

U međuvremenu, politička struktura u Srbiji se promenila, na vlasti su drugi ljudi, a Ristovski podržava i njih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare