Stefan Krkobabic
Stefan Krkobabić Foto:BETAPHOTO/PUPS/PETAR DIVAC

Šef poslaničke grupe Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) - solidarnost i pravda Stefan Krkobabić ocenio je danas da je socijalna garantovana penzija revolucionarni iskorak države i društva koji željno iščekuju stariji od 65 godina koji nisu i nikada neće biti penzioneri.

Krkobabić je povodom izjave ministra finansija Siniše Malog da novca ima i da država može da izdrži sva plaćanja kao što i radi godinama, rekao da je predlog PUPS-a da iznos socijalne penzije ne bude manji od 100 evra, poput zemalja u okruženju.

Socijalna garantovana penzija je poseban vid socijalnog davanja namenjen osobama starijim od 65 godina koje nemaju navršenih 15 godina staža da bi ostvarile pravo na penziju i nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda, a po rečima Krkobabića među njima je najviše žena sa sela.

„Ovakav vid davanja bila bi potvrda da društvo vrednuje njihov rad i da im se odužuje za sve što su mu dale, gajeći i vaspitavajući decu, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi i brinući o svojim porodicama“, rekao je on.

Bonus video: Krkobabić u epizodi „Garantovana penzija od 100 evra“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar