Bratislav Gašić i Irena Vujović Foto: FB STRANICA SNS KRALJEVO

Do izbora je ostalo još osam dana, a kraljevački naprednjaci su, kako tvrdi sagovornik Nove Ivan Matović iz GG "Starosedeoci Kraljeva", pred krahom u gradu pored Ibra. Zato su poslali svoje ministre da obilaze građane od vrata kako bi dobili sigurne glasove, a među njima je i Bratislav Gašić.

Kako kaže Matović, SNS u Kraljevu vrlo loše stoji, čak su i na prošlim izborima bili 2 odsto ispod republičkog proseka pa su zato uposlili Batu da moli Kraljevčane za kapilarne glasove.

„Takođe, postoje i dve organizacije ‘Lokalni front’ i GG ‘Starosedeoci Kraljeva’ koje su razotkrile razna naprednjačka nepočinstva što će ih ozbiljno ugroziti“, priča za Nova.rs Matović.

Kako objašnjava, gradonačelnik u ostavci i predsednik Privremenog organa Predrag Terzić je prilično neomiljeni lik u Kraljevu, pa se šuška da je njihova lokalna lista 15 % ispod parlamentarnih izbora. Zbog toga, smatra on, ne mogu čak ni sa SPS da formiraju većinu.

PROČITAJTE JOŠ:

„To je izazvalo paniku, pa ministar u ostavci Gašić ide i moli. Zanimljivo je da Predrag Terzić ne ide sa njim, što bi bilo sasvim logično“, istakao je Matović dodajući da za bivšeg gradonačelnika ni naprednjaci u gradu neće da glasaju.

Ivan Matović Foto: Privatna arhiva

Prema njegovim tvrdnjama, Terzić je nasilno postavljen za šefa stranke u Kraljevu, a drugim kandidatima su pripretili.
„Mislim da postoji neka veza sa regionalnim koordinatorom SNS Krstom Janjuševićem, tačnije zajednički poslovi, pa ga je nametnuo kao jedinog kandidata“, kaže Matović.

Prema njegovim rečima, pored pomenutih izređalo se mnogo ministara, a Janjušević je svaki dan u Kraljevu, kao da su izbori raspisani isključivo za taj grad.

„Za to je zaslužan „sjajan rad“ gradonačelnika u ostavci, Predraga Terzića. Lično sam protiv njega podneo 15 krivičnih prijava“, naglašava za Matović.

Kako kaže, one su podnete zbog raspodele sredstava udruženjima građana, sportskim klubovima, nestanak 6,2 miliona dinara iz SC „Ibar“, dodela kuće ocu narodne poslanice do afera semafor…

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bg

A o lapsusima je bespredmetno govoriti, ukazuje Matović.

„Predrag Terzić je kupio stan na licitaciji koja nigde nije objavljena od 73 m2 za 18 000 evra u centru, a ta nekretnina vredi oko 70.000 evra. Ne postoji mesto gde nisu očerupali budžet, čak je lokalna samouprava i restoran ‘Pariz’ otkupla i izdala svojim prijajteljima narko – dilerima“, tvrdi Matović dodajući da Milan Radoičić pravi vile po centru grada.

Danas su naprednjaci počeli da dele pakete u kojima su osnovne životne namirnice, dobili su 5000, a cena je 2500 dinara, ističe Matović.

„Kraljevo im je možda rizičnije nego Beograd. Brojne ljude su sklonili. Bivši zamenik gradonačelnika Kraljeva, direktorka direkcije i mnogo njih nije više na listi“, priča Matović.

Upitan da prokomentariše stanje u CZSR u Kraljevu, naš sagovornik kaže da je 25 ljudi bilo na protestu zbog loših uslova rada.

„Krsto Janjušević je išao kod direktorke koja je član SPS kako bi to sprečio. Prebacio joj je da oni to rade namerno. Žena je kazala da nema ništa sa tim da bi joj on odgovorio da ruši državu“, zaključio je Matović.

BONUS VIDEO: Bratislav Gašić u Skupštini o N1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare