Pozivajući se na povredu Poslovnika, 36 opozicionih odbornika blokirali su govornicu Skupštine grada Kragujevca Foto:Lazar Novaković/FoNet

Odbornici kragujevačke opozicije će na današnjem skupštinskom zasedanju nastaviti da ćute za govornicom, budući da gradska vlast na čelu sa Srpskom naprednom strankom nije prihvatila njihov predlog da se održi zasedanje po hitnom postupku o "aferi Zastavin servis".

Sporna je skupštinska odluka da se isplati 296 miliona dinara iz gradskog budžeta za eksproprijaciju zemljišta kod “ Zastavinog servisa“.

O tome je u aprilu dva puta bila zakazivana hitna sednica na inicijativu opozicije koja nije održana zbog nedolaska odbornika vladajuće većine.

„Nisu danas prihvatili naš predlog da podnesemo novi zahtev za novu sednicu po hitnom postupku“, rekao je zamenik šefa odborničke grupe Stranke slobode i pravde Obrad Turković.

Foto: Promo/SSP

On je za agenciju Beta rekao da su iz gradskih vlasti to odbili, jer je, kako tvrde, po Poslovniku iscrpljena mogućnost za održavanje hitne sednice o toj istoj temi, bilo kao nastavak ranije zakazane ili nove.

S druge strane, iz gradske vlasti su danas predložili da temu „Servis“ uvrste za 15 dana u dnevni red skupštinske sednice, što je za opoziciju bilo neprihvatljhivo.

Opozicija je takođe predložila da se posle održavanja hitne sednice o „Zastavinom servisu“, zakaže nastavak redovne koja je prekinuta 24. aprila, a onda još jedna po hitnom postupku o temi rekonstrukcije Tržnice.

To je epilog jutrošnjih konsultacija koje je sa šefovima odborničkih grupa održao predsednik skupštine Ivica Momčilović, a bile su, na zahtev opozicije, otvorene za medije.

PROČITAJTE JOŠ:

Šef odborničke grupe Stranke slobode i pravde Dalibor Jekić je rekao portalu Glas Šumadije da su konsultacije pokazale „potpuno različito tumačenje“ poslovnika i načina na koji može da se izađe iz ove krize.

Opozicija je na konsultacijama iznela i brojne primedbe o načinu vođenja sednica i odnosu prema njihovim odbornicima odnosno primeni „drugačijih standarda“.

Jednočasovne konsultacije su jutros bile prekinute da bi predsednik gradskog parlamenta otvorio nastavak redovnog zasedanja.

On je zatim proglasio jednočasovnu pauzu kako bi konsultacije bile nastavljene, a završene su bez dogovora gradskih vlasti i opozicije.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar