Policija i Poreska u Poštanskim štedionicama na Severu Foto:Kossev

Kosovska policija ušla je u dve ekspoziture Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici, a Kosovo onlajn javlja da su i u toj banci u Leposaviću.

Kako su N1 javili građani, ima policije ispred dve ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici. Nema detalja o razlozima dolaska.

Foto:Kossev

„Kurti ne staje, bez obzira što će odluka o zabrani dinara dovesti do dodatnog iseljavanja. Upravo su specijalci ispred Trezora u Kosovskoj Mitrovici“, napisao je na društvenoj mreži X političar Marko Jakšić uz fotografiju.

Centralna banka Kosova je krajem prošle godine donela Uredbu sa nizom pravila koja se, između ostalog, tiču regulisanja pitanja valuta na Kosovu i predviđa da je jedina dozvoljena valuta na Kosovu evro.

PROČITAJTE JOŠ:

Uredba trebalo je da stupi na snagu 1. februara, ali je izazvala kritike Beograda uz tvrdnje kako Priština želi da ukine dinar i platni promet sa Srbijom.

Uredbu su kritikovali i međunarodni zvaničnici zbog načina donošenja i kratkog roka za početak primene, izražavajući zabrinutost zbog uticaja na rad srpskih škola, bolnica, ali i na građane koji rade u institucijama pri srpskom sistemu i dobijaju primanja iz Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare