Šaip Kamberi
Šaip Kamberi Foto: N1

Petnaesta godišnjica jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova obeležena je u Beogradu, u organizaciji Kancelarije za vezu Prištine u ovom gradu, potvrdio je poslanik u Skupštini Srbije iz albanske zajednice Šaip Kamberi, prenosi KoSSev.

Kamberi, koji je predsednik stranke Ujedinjena preševska dolina, ovim povodom se oglasio u dva navrata na Fejsbuku, kratkim porukama, prenosi KoSSev.

Naveo je da je obeležavanje godišnjice organizovala Kancelarija za vezu Prištine.

„Ovo je prvi put od otvaranja Kancelarije za vezu da se Dan nezavisnosti Kosova obeležava u Beogradu“, naveo je Kamberi u objavi na Fejsbuku.

Kamberi je ujedno objavio više fotografija na kojima se vidi da je u prostoriji u kojoj je okupljeno više desetina ljudi, ujedno postavljena kosovska zastava.

Kamberi se pored kosovske zastave fotografisao zajedno sa oficirom za vezu Prištine u Beogradu Jetišom Jašarijem.

Ujedno se oglasio Ragmi Mustafa, dosadašnji predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji, uz poruku – „prvi put Kosovo slavi nezavisnost u Beogradu“.

Kaže da je proslavi prisustvovao na poziv „ambasadora“ Jašarija.

Naznačio je da su događaju prisustvovali institucionalni i politički predstavnici iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, kao i predstavnici civilnog društva u Beogradu i međunarodnih diplomatskih misija.

O ovom događaju je, navodi KoSSev, izvestila Gazeta Express, navodeći da je obeležavanje održano u rezidenciji predstavnika Prištine u Beogradu.

Ovaj medij takođe prenosi izjavu Kamberija, da je događaj protekao bez problema, odnosno da niko nije pokušao da spreči održavanje.

Petnaest godina od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova u Prištini je obeleženo 17. februara i to nizom aktivnosti u kojima su učestvovali najviši prištinski zvaničnici, a među kojima i Aljbin Kurti i Vjosa Osmani.

BONUS VIDEO: Safeta Biševac: Kurtiju i Vučiću je najteže da plan za Kosovo prikažu kao svoju pobedu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare