Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Čekamo desetu, objavio je srpski predsednik Aleksandar Vučić 4.januara kada je obelodanio da je devet država povuklo priznanje Kosova i to Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija, Gvineja, Antigva i Barbuda, Sveta Lucija i Maldivi.

U međuvremenu, kosovske diplomate u nekima od pobrojanih zemalja nastavljaju svoj uobičajen angažman sastancima sa kolegama iz navedenih zemalja i dogovorom o intenziviranju odnosa.

Tako se ambasador Kosova u Belgiji Agron Bajrami 11. januara pohvalio na Tviteru dobrim razgovorom sa ambasadorkom Libije.

“Razmenjeni su stavovi o trenutnoj situaciji u našim zemljama i značaju stabilnosti i demokratije za mir i prosperitet Zapadnog Balkana i Magreba. Saglasni o potrebi produbljivanja odnosa Kosova i Libije”, naveo je u objavi na Tviteru.

Ambasador Kosova u Turskoj Agon Vrenezi sastao se dan ranije(10.janura) sa somlijskim ambasadorom Džama Abdulahi Muhamedom.

“Razgovarano je o mogućnostima produbljivanja saradnje dve zemlje i razmenjena mišljenja o regionalnim i međunarodnim dešavanjima”.

Pre dva dana održan je sastanak ambasadora Kosova u Velikoj Britaniji Ilira Kapitija sa koleginicom iz Esvatinija Tandazile P. Mbujisa.

Opširnije čitajte na portalu Danas.rs.

***

BONUS VIDEO – Čekajući Šolea: Skok ka kosovskom rešenju ili…? – gosti Ivan Vujačić i Obrad Kesić 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare