Juče su se ministri u Vladi ogrnuli zastavama i zabrinuto posmatrali usvajanje Rezolucije u Srebrenici, a danas - totalni preokret. Umesto zabrinutih faca i sumornih lica jer je srpska stvar propala u Njujorku, videli smo ministre koji se smeju, iz Trsta poručuju da smo pobedili u SAD, a u znak pobede raširili su i zastavu. Velika je enigma šta se to promenilo u stavu i raspoloženju ministara, ali i to šta ova vlast misli o Rezoluciji - jesmo li mi to pobedili ili ne?

U Trstu se održava poslovni forum Italija-Srbija na kojem delegaciju Srbije predvodi premijer Miloš Vučević, a ministar trgovine Tomislav Momirović naveo je na svom Instagram profilu da je taj događaj usledio „dan nakon velike pobede predsednika Vučića u Njujorku“.

„Dan nakon velike pobede predsednika Vučića u Njujorku, ponosno ovde u Trstu na Poslovnom forumu borimo se za nove investicije i bolje šanse za našu privredu na italijanskom tržištu“, naveo je Momirović na Instagramu.

Momiroviću su društvo pravili i drugi ministri poput Irene Vujović, Dubravke Đedović, Gorana Vesića i Aleksandra Martinovića i svi su imali jednu zajedničku stvar – kez „od uva do uva“.

S osmehom na licu pozdravili su pobedu Srbije, iako su juče pričali skroz drugačiju priču.

Foto: FoNet/Instagram/Miloš Vučević

Sličan postavka ministara, samo obogaćena i ostalim članovima Vlade Srbije na čelu sa Milošem Vučević pratila je iz Beograda sednicu Generalne skupštine UN na kojoj je usvojena Rezolucija o Srebrenici.

Tada su svi bili ogrnuti zastavama, sa zabrinutim facama, što predstavlja kopernikanski obrt u odnosu na današnje izlive oduševljenja i sreće.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare