Stefan Jovanović Foto: Narodna stranka

Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas u Strazburu da je odluka Komiteta ministara Saveta Evrope (SE) da prihvati kandidaturu Kosova za članstvo u ovoj organizaciji posledica sprovođenja evropskog plana, koji je usmeno prihvatio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čime je očigledno naneo veliku štetu nacionalnim interesima.

„Dalje sprovođenje tog plana mora biti zaustavljeno dok ne bude počinjena nepopravljiva šteta po nacionalne interese Srbije i dok Kosovo ne postane član UN, a jedini način da to zaustavimo je referendum o odbacivanju evropskog sporazuma“, rekao je Jovanović, koji u Strazburu učestvuje ne sednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

On je naveo da je vlast u Prištini 2008. godine jednostranim aktom secesije grubo prekršila Ustav Srbije i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN.

„Pritom, njihova loša praksa nepoštovanja osnovnih ljudskih prava i vladavine prava je u oštroj suprotnosti sa njihovom željom da se učlane u Savet Evrope“, rekao je Jovanović, saopštila je Narodna stranka.

„Srbi na Kosovu postali su najugroženija etnička grupa u Evropi, i to pod budnim okom secesionističkih vlasti u Prištini“, rekao je portparol Narodne stranke.

***
BONUS VIDEO – Bivši šef Misije SRJ u Vašingtonu: Klopke u koje je Vučić upao jačaju prištinsku stranu, kosovskim Albancima smo sada sve dali

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar