Stefan Jovanović Foto:Narodna stranka

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je danas da najava formiranja nove organizacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića predstavlja "političko zamajavanje, pokvarenjaštvo i skrivanje iza patriotskih fraza dok se sprema da pocepa tapiju Srbije na Kosovo i Metohiju, odnosno na izdaju“.

Jovanović je povodom Vučićeve izjave da će novi državni pokret biti „jedina srpska opcija“, rekao za portal Danas da to „izgovara čovek koji poslednjih deset godina razara srpsko društvo“.

„Osiromašuje državu, osiromašuje narod dok od svojih kumova i okruženja pravi bogatu i povlašćenu elitu za koju ne važe zakoni i pravila kao za običnog čoveka, a sada se sprema i za izdaju i odricanje od Kosova i Metohije“, naveo je Jovanović, a saopštila je Narodna stranka.

Na pitanje da li postoji bojazan da se posle formiranja novog pokreta sva opozicija tretira kao protivnik države, Jovanović je odgovorio da je Narodna stranka opozicija i nikako nije protivnik države.

„To je targetiranje političkih protivnika u radikalskom maniru. Kod Vučića je stil, radikalski stil, konstanta, a stavovi su mu promenjivi“, zaključio je Jovanović.

BONUS VIDEO: Narodni pokret – za očuvanje države Srbije ili predsednika Vučića?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare