Uprkos "srdačnom" rukovanju i još "srdačnijem" osmehu na licima ministra policije Bratislava Gašića i predsednice Gradskog odbora SNS u Kruševcu Nevene Đurić, kojim pokušavaju da ubede javnost da su u odličnim odnosima, situacija među naprednjacima u ovom gradu se ne smiruje. A prema saznanjima Nova.rs najturbulentniji su upravo odnosi među pomenutim funkcionerima SNS.

Podele i svađe već duže vreme dešavaju se u puno odbora Srpske napredne stranke u Srbiji. Najkritičnija situacija je među naprednjacima u Nišu i Kruševcu.

Glavni razlog svađa je uglavnom borba za prevlast. U Kruševcu se SNS praktično podelio u dve struje – onu koju čine stariji naprednjaci na čelu sa ministrom Bratislavom Gašićem i mlađu, koju predvodi mlada nada SNS Nevena Đurić. Ona se odnedavno nalazi i na čelu Gradskog odbora stranke u ovom gradu.

Đurić se, tako, pre desetak dana pojavila na štandu SNS i aktivistima ove stranke održala predavanje, naočigled predstavnika opozicionih stranaka čiji su se štandovi nalazili u blizini.

Foto:TANJUG/ SNS/ bs

“Đurić je dovezao vozač do mesta gde je bio postavljen SNS. Ona je izašla, došla do njih i počela da ih kritikuje, prvenstveno zbog toga što ih nije bilo dovoljno. Nakon predavanja koje je trajalo desetak minuta, okrenula se i otišla”, kaže sagovornik Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ...

Nedugo nakon toga, Bratislav Gašić saziva hitan sastanak kruševačkih naprednjaka za isto veče.

“Na tom sastanku situacija je bila vrlo neprijatna. Gašić je kritikovao Nevenu zbog više stvari. Pre svega zato što ju je tog dana do aktivista dovezao vozač, tako da su to mogli da vide ovi iz opozicije. Pitao ju je zašto se nije parkirala nekoliko ulica dalje, pa zatim prošetala do štanda. Zatim joj je zamerio i način na koji je komunicirala sa članovima SNS i rekao joj da to više ne radi”, priča naš sagovornik i dodaje da je Đurić na to samo odgovorila:

“Ko je ovde predsednik odbora, ti ili ja?”.

Tu se rasprava otrgla kontroli. Gašić je govorio da ona nema poštovanja prema njemu, iako ju je on praktično stvorio, kao i da ga je izdala. Ona je na to uzvratila rečima “učila sam od najboljeg”, aludirajući na ne baš dobre trenutne odnose Gašića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

Nakon objavljivanja ovih informacija u novinama „Nova“ Gašić i Đurić su pokušali da nas ubede da je sve u redu.

Na fotografiji postavljenoj na društvenim mrežama, oni se rukuju iznad primerka novina „Nova“.

Međutim, zanimljivo je da je u četvrtak održan miting SNS u hali sportova u Kruševcu, Gašićevom rodnom gradu, a njega nije bilo na bini.

A to ponovo podgreva priče da i dalje tinja sukob na relaciji Gašić-Vučić.

Podsetimo, Nova je već o tome pisala. Trzavice u ovom odnosu počele su od izbora Miloša Vučevića za predsednika stranke.

Bratislav Gašić, kako smo pisali, nije bio zadovoljan zbog ove odluke.

Zato možda ne čudi što se Gašić u poslednje vreme retko pojavljuje u javnosti, pa ga nije bilo ni u prvim redovima velike konvencije SNS u Beogradu, koja je održana prošle subote.

BONUS VIDEO: Vučić sprema odgovor na ProGlas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare