Poštovani predsedniče, u narednim redovima želimo da izrazimo svoje duboko žaljenje zbog ranijih netačnih ocena koje smo izneli u vezi sa vašim načinom života. Pogrešili smo, i to velikim korakom. Umesto da vas nazivamo milionerima, ipak moramo, mada teška srca, priznati da ste milijarderi.

Vaša bogatstva, moć i uticaj su toliko veliki da je gotovo nemoguće sagledati ih u celini. Dok se obični građani bore za preživljavanje i plaćaju svoje račune, Vi i Vaši bliski saradnici, predsedniče, nemate takvih briga. Kupujete luksuzne automobile kao da su igračke, dodajući ih samo svojoj kolekciji. Vaši garderoberi su ispunjeni skupim odelima, čija ukupna vrednost premašuje cenu prosečne kuće u Zapadnoj Srbiji. I to sve sa platom koja je negde oko 200.000 dinara. Pa, kako?

PROČITAJTE JOŠ...

Dok uživate u sendvičima s parizerom i majonezom, mnogi građani se pitaju kako će moći da kupe osnovne namirnice za svoje porodice. Inflacija raste, a život postaje sve teži, uprkos tome što se na rafovima nalaze „bolje cene“. Vaša sniženja cena parizera i deterdženta za sudove izgledaju kao jeftin trik za prikupljanje podrške građana pred izbore, dok se milijarde i dalje gomilaju u džepovima vaših najbližih saradnika.

Još onomad, kada se prva milijarda evra proslavljala na Lago di Komu, bilo je jasno da su neki u našoj zemlji prilično odmakli od parizera i majoneza. Vaš trpezarijski sto može biti obilan, ali za mnoge građane ove zemlje, trpeza je sve siromašnija. Cene osnovnih životnih namirnica rastu iz dana u dan, dok prihodi padaju. I dok tvrdite da brinete o običnim ljudima, vaši postupci govore drugačije.

Jer kako objasniti luksuzne automobile i vile vaših ministara, dok obični radnici muku muče da plate račune? Možda ste zaboravili na stanove Siniše Malog, hotele Tomislava Momirovića, Vulinovu “tetku iz Kanade”, jahte vaših tajkuna, meklarene i labmorginije vaših kumova, vina od po nekoliko hiljada evra kojima spirate taj parizer dok sebe predstavljate kao „predsednika sirotinje“?

I da se razumemo – nije greh, poštovani predsedniče, to što živite u luksuzu i bogatstvu, ali je problem što se trudite da nas ubedite kako se borite za nas, obične ljude. Ovo nije samo pitanje parizera i sendviča, već i pitanje moralne odgovornosti i poštovanja prema građanima koji vas biraju.

Ako zaista želite da budete lider koji brine o narodu, vreme je da prestanete sa ovim cirkusom i pokažete stvarnu brigu i akciju u rešavanju stvarnih problema. Nije da ih nema.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare