Foto: Shutterstock/Nova.rs

Odbornička lista "Koalicija Rača protiv nasilja - Narodni pokret Srbije - Stranka slobode i pravde - Demokratska stranka - Novo lice Srbije" dobila je rešenje Opštinske izborne komisije Rača (OIK) da je lista odbijena, 33 časa nakon zakonski utvrđenog roka, saznaje N1 u izbornom štabu jedine opozicione liste u Rači.

Kako za N1 kaže N1 Jovan Golubović, prvi na podnetoj listi „Rača protiv nasilja“, glavni propust Opštinske izborne komisije jeste taj što su rešenje doneli van zakonskog roka, i isto doneli kršeći zakon.

„Rok za odgovor, tj za proglašenje liste je bio 24 časa, a oni su doneli rešenje o odbacivanju 33 sata nakon zakonski utvrđenog roka. Upravo pišemo prigovor u kome se pozivamo na prekoračenje roka, na rešenje koje je nerazumljivo, na zakonsku regulativu koja je pogrešno ili suprotno primenjena u donošenju rešenja o odbacivanju. Nakon toga ostaje nam tuzba Visem sudu, i krivične prijave prema svim odgovornim licima“, kaže Golubović za N1.

Pročitajte još

Prema njegovim rečima, OIK Rača tvrdi da su im starije izjave birača od Aneksa sporazuma, potpuno zanemarujući okolnost da su, kako kaže, imali potpisan sporazum pre početka overe izjava.

„Pored toga komisija je selektivno pozivala članove na svoje sednice, pa je tako jedan opozicioni, i jedini do 30. novembra član OIK-a, nije bio pozivan na sednice OIK-a, očigledno sa namerom“, dodaje on.

Do 1. decembra 2023. Opštinska izborna komisije u Rači proglasila je dve odborničke liste za lokalne izbore 17. decembra, naprednjaka i socijalista.

BONUS VIDEO Pajtić: Neizlazak na izbore bio bi ravan mirenju sa propašću institucija, nasiljem i korupcijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar