Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs;JKP Beogradske elektrane/Promo;

Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović mogla bi uskoro da promeni resor i da pređe u Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja. Kako saznaje Nova.rs, ona bi na tom mestu trebalo da zameni aktuelnu ministarku Dariju Kisić Tepavčević, čija je budućnost u izvršnoj vlasti neizvesna. Neizvesno je i ko će doći na čelo Ministarstva poljoprivrede koje je godinama vodio Branislav Nedimović, s obzirom na to da se pominju dva kandidata za tu poziciju - Rade Basta iz Jedinstvene Srbije i Zoran Anđelković iz SPS.

Aktuelna ministarka zadužena za brigu o životnoj sredini je u redove naprednjaka ušla je 2008. godine. Najpre je bila je članica Glavnog odbora, da bi članica Predsedništva partije postala pre šest godina. Pre prelaska u Vladu Srbije 2020. godine, bila je na mestu predsednica Opštine Savski venac, a nakon dve godine u Vladi, tokom kojih praktično ništa nije ni uradila na polju unapređenja životne sredine, Vujović bi mogla da promeni resor.

Pročitajte još...

Prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, on se razmatra kao buduća ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja. Na tom mestu, Vujović bi trebalo da nasledi Dariju Kisić Tepavčević, koja je 2020. godine. Prema rečima izvora našeg portala, uloga Kisić Tepavčević u izvršnoj vlasti još uvek nije poznata i zavisiće od procene vrha stranke, u prvom redu Aleksandra Vučića.

Frakcija naprednjaka gura Bastu za ministra

I dok Vujović bi mogla da dobije premeštaj, Rade Basta, član Jedinstvene Srbije i direktor JKP Beogradske elektrane, se nada unapređenju.

Dosadašnji ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izrazio je želju da ne bude u novoj Vladi Srbije, a na njegovo mesto, kako saznajemo, mogao bi doći Rade Basta. Kao mogući naslednik Nedimovića u Vladi Srbije pominje se i Zoran Anđelković, ali on nije želeo da potvrdi ova saznanja našem portalu. S druge strane, frakcija iz SNS, koja podržava Bastu, nastoji da predupredi rizike pa je, kako navode naši izvori, već

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; JKP Beogradske elektrane/Promo

Direktor Beogradskih elektrana Rade Basta, inače je dugogodišnji saradnik bivšeg zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, po profesiji je profesor fizičke kulture, bivši policajac i kik-bokser. Mediji pišu da je nekada bio državni reprezentativac u Kik-boku i džudou.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar