Ukoliko zahtevi protesta "Srbija protiv nasilja" ne budu ispunjeni, naredne nedelje pored protesta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, biti blokirano još 10 gradova.

“Ili će stati nasilje ili će stati Srbija”, poručio je poznati sportski komentator Smiljan Banjac na sedmom protestu “Srbija protiv nasilja” i pozvao građane ispred Skupštine da krenu u šetnju i pokažu kako izgleda kad Srbija stane.

On je dodao da su građani umesto preuzimanja odgovornosti, dobili “sraman pokušaj da se budućnost dece kupi sa 10.000 dinara”, kao i crtanje meta glumcima, novinarima i svima onima koji samo žele da zaustave nasilje.

“U međuvremenu umesto izvinjenja, dobili smo samo uvrede. Umesto odzimanja frekvencija Pinku i Hepiju, dobili smo najavu nove sezone rijaliti programa, a u međuvremenu ukinuli su škole”, rekavši i da smo dobili nastavak nasilja među našim narodom na Kosovu i Metohiji.

On je istakao i da zato što ne postoji ništa važnije od bezbednosti sve dece, sa ovog mesta danas poručuju da ili će stati nasilje lili će stati Srbija, te da protesti moraju da dobiju novi oblik, jer su mirne reči i strepljenje potrošeni.

“To nije radikalizacija, ovo je naš vapaj da zaštitimo decu, da im obezbedimo bezbedno odrastanje”, poručio je Banjac.

Banjac je podsetio i na zahteve protesta, među kojima su smena članova REM-a, oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama “Pink” i “Happy”, ukidanje rijaliti programa, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše Kodeks, smena rukovodtsva RTS-a, te ostavke ministra policije Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar