U Lazarevcu se ne smiruju strasti oko fudbalskog kluba "Borac", a konstantni obračuni između stare i nove uprave danas su kulminirali. Kako za Nova.rs kaže novoizabrani predsednik Skupštine kluba Ratomir Milić, ekonom G.J. primio je danas udarac u glavu i zadobio povrede, nakon što su u prostorije kluba ušli bivši predsednik kluba Ivan Marinković i bivši direktor kluba Dejan Bulatović. Inače, članovi SNS. S druge strane, Marinković demantuje da je došlo do bilo kakvog sukoba.

„Sve se desilo oko 10 sati. Naš ekonom je izneo kante s đubretom, jer u to vreme odnose đubre, ali kad je pokušao da se vrati u prostorije kluba na vratima su ga napali Marinković i Bulatović. Dobio je udarac u glavu, pao je na pod, tvrdi da su ga psovai i pretili mu. Nakon toga su uzeli iz kluba tri kompleta dresova. U prethodnim upadima u prostorije uzeli su laptop sa štampačem, televizor, aparat za vodu, frižider, sto, trimer za košenje trave, kamere za video nadzor…“, navodi Milić za Nova.rs.

Ekonom ga je, kako dalje navodi, pozvao odmah nakon što su Marinković i Bulatović napustili prostorije.

„Policija je došla, obavila uviđaj, popisala sve što je oštećeno. Ekonom je trenutno u Urgentnom centru zbog povreda koje je dobio“, kaže Milić.

Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs

Marinković, s druge strane, demantuje da je došlo do bilo kakvog sukoba.

„Bože me sačuvaj i sakloni“

„Bili smo jutros na stadionu, pozvali smo ekonoma da otvori vrata, on je to i uradio. Došli smo po opremu za prvi tim, on je rekao uzmite, ja nemam ništa s tim i mi smo izašli“, kaže Marinković u izjavi za Nova.rs.

Na pitanje da li je ekonom dobio udarac u glavu i da li ga je vređao, kaže:

„Bože me sačuvaj i sakloni. Niti sam ga vređao niti je bilo bilo kakvih udaraca“, navodi Marinković i dodaje da ga niko iz policije ovim povodom nije zvao.

Inače, Ivan Marinković se ranije spominjao u tekstu BIRN „Prislušni uređaji unutar EPS-a: nabavili opremu za tajne službe, u kojem se govori o postavljanju prislušnih uređaja u prostorijama Elektroprivrede Srbije.

Kad je FK Borac u pitanju, tu je situacija vrlo komplikovana, tako da zapravo klub ima dve uprave, od kojih svaka tvrdi da je ona prava.

Demokratska stranka Lazarevac je više puta ukazivala na probleme u ovom klubu.

Zamenik predsednika Izvršnog odbora DS Darko Simić ovim povodom za Nova.rs kaže:

Darko Simić Foto:privatna arhiva

„Vest o zastrašujućem nasilju od strane istaknutog funkcionera Srpske napredne stranke Ivana Marinkovića prema našem starijem sugrađaninu, legendi nedavno na silu ugašenog fudbalskog kluba, duboko je uznemirila i potresla građane Lazarevca. U talasu nasilja koji zapljuskuje Srbiju svakoga dana, ovo bahato zlostavljanje i ugrožavanje života još jedan je dokaz osionosti režima Aleksandra Vučića. Ovo je nova potvrda da se nasilnici iz redova Srpske napredne stranke nisu obuzdali ni posle velikih tragedija koje su zavile Srbiju u crno“, rekao je Simić.

BONUS VIDEO: Nasilnik iz SNS u Batajnici davio dečaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare