Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Grupa građana Za Leskovac ZAJEDNO zatražila je danas ponavljanje izbora i u Leskovcu zbog, kako su naveli, izborne krađe.

Nosilac izborne liste ove grupe građana Nenad Zdravković je rekao da se izveštaj ODIR-a odnosi i na Leskovac i da u njemu nigde nije posebno naznačen Beograd, već je ukazano na kađu i razne nepravilnosti na izborima u svim gradovima u Srbije.

“Ne želeći da damo legitimitet i da glasamo za prihvatanje mandata i odbornika SNS koji su dobijeni krađom glasova na izborima, kao što su to ostali učinili, mi nismo hteli da se pojavimo na konstitutivnoj sednici Skupštine Leskovca”, rekao je Zdravković, prenosi Jugpress.

On je istakao da u prilog ponavljanju izbora i u Leskovcu govori jasna konstatacija, potkrepeljena izjavama iz Crte, da je na lokalnim i parlamentarnim izborima u Beogradu bilo kompromitovano svako peto biračko mesto, a u Srbiji svako treće.

PROČITAJTE JOŠ

Drugi razlog zašto tražimo da se izbori ponove je podatak da u Leskovcu imamo presedan, jer je broj birača na republičkim izborima 114.030, dok je broj upisanih birača u lokalu 114.357. Ta razlika nije velika, ali ako oduzmemo raseljena lica, onda je taj broj značajniji i može da utiče na rezultate izbora u Leskovcu, rekao je Zdravković.

On je podsetio i na nepoklapanje brojeva kada se uporedi broj upisanih birača i popisa stanovništva.

„Zvanično imamo 114.357 birača, a 123.950 stanovnika. Razlika je oko 9.500, a po popisu u Leskovcu živi oko 13.000 mlađih od 18 godina. Sve to je uticalo na friziranje biračkog spiska i stoga je vrlo značajan naš zahtev koji ide ka celokupnoj javnosti i srpskoj opoziciji za ponavljanje izbora, kazao je Zdravković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar