Savo Manojlović Foto: Kreni Promeni

Pokret "Kreni-Promeni" saopštio je da će danas u 15:30 na društvenim mrežama objaviti aplikaciju putem koje će građani moći da vide koji narodni poslanici su podržali da se Skupština izjasni o predlogu zakona o ograničavanju rijaliti programa i uvođenju pola sata kulturnog programa za decu i pola sata programa za mlade.

Kako su naveli u saopštenju cilj aplikacije je da se uspostavi jasna odgovornost poslanika koji moraju da služe građanima.

„Pre četri godine sakupili smo dovoljan broj potpisa (36.161) i tadašnja administracija je te potpise obradila i predlog zakona se nalazi na zvaničnom sajtu Skupštine. Vlast sve vreme govori da je spremna da razgovora o predlozima, ali skoro četiri godine protivustavno ne odlučuje o narodnoj inicijativi.“, prenosi N1.

„Tadašnji predlog zakona sada svakako treba amandmanima poboljšati, ali on je odlična osnova da ukinemo promociju nasilja i uvedemo promovisanje pozitivnih vrednosti. Danas u 15:30 građani će moći da vide kako se o njihovom predlogu izjašnjavaju narodni poslanici koje oni plaćaju“, navodi se u saopštenju pokreta Kreni-Promeni.

Bonus video: Savo Manojlović o nasilju i rijaliti programima u Srbiji i ukidanju frekvencija Pinku i Hepiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare