Ana Brnabić, obraćanje javnosti predsednika Srbije Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Goran Petrović kaže da opozicija ne deli građane niti promoviše fašistički narativ, već da aktuelna vlast sprovodi politiku da samo oni sa članskom kartom Srpske napredne stranke (SNS) imaju mogućnost da se zaposle u svim državnim organima. On je tako reagovao na izjavu Ane Brnabić, koja je predložena za predsednicu parlamenta, a koja je navela da opozicija deli građane na one koji su viša klasa i imaju sva prava i one koji su građani drugog reda i nemaju nikakva prava.

„Građane već više od decenije deli politika koju sprovodi autoritarni režim Aleksandra Vučića”, kaže Petrović u pisanoj izjavi.

Petrović je ocenio da je politika koju sprovodi Vučić podelila građane na one sa članskom kartom SNS-a koji imaju mogućnost da se zaposle u javnim preduzećima i ustanovama, lokalnim samoupravama i svim državnim organima.

Goran Petrović Foto: Nikolina Reković/SSP Promo

„Dakle, one koji imaju sva prava,  i one  koje Vi svakodnevno vređate koristeći rečinik ulice, a kojih je mnogo više, koji nemaju nikakva prava i koji moraju da rade dok oni sa članskim kartama botuju idu od vrata do vrata od grada do grada  i sakupljaju kapilarne glasove u radno vreme”, navodi potpredsednik SSP.

Pročitajte još

“A što se fašističkog narativa tiče u njega se obično uklapa politika koja je zarobila institucije, koja omalovažava vređa i  proganja  novinare koji pišu i govore o kriminalnim radnjama vlasti. Politika koja proganja časne policajce i tužioce a šuruje sa kriminalcima. Politika koja umesto demokratije nudi vođu koji podršku građana dobija nameštenim i pokradenim izborima” zaključio je Petrović.

BONUS VIDEO Ana Brnabić o napadima na aktivistkinje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare