Ministar policije Bratislav Gašić rekao je na sednici Skupštine da se zna ko je ubio Olivera Ivanovića i da su srpski istražni organi sve utvrdili.

„Ove knjige su ovde. Ovde su vam sve ono na čemu su službe radile i ustanovile ko je ubica Olivera Ivanovića.. Mi tačno znamo ko je ubica. Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa, pod čijom je zaštitom u ovom trenutku taj čovek, da nam daju podatke. Imamo slike sa aerodroma Tirana kada je sleteo, kada je ušao u Prištinu, slike kad je ulazio u stan. Naše pitanje je stalno bilo, našim partnerima, da nam daju snimke satelitskih kamera. Oni kažu da ne mogu, jer je bila magla. Dajte nam snimke, uključite u nas u istragu oko svega toga. Jedna stvar, koja je mnogo bitna, niko od vas se nije družio sa Oliverom Ivanovićem, koliko su se družili Aleksandar Vučić i Bata Gašić. Niko od vas nije vodio računa o porodici koliko je vodio Vučić, dok je Oliver Ivanović bio u zatvoru“, rekao je Gašić, dodajući da je slučaj rešen na način kako to profesionalci rade i da to što su oni sad nedostupni našim državnim organima ne znači da ubuduće neće biti.

PROČITAJTE JOŠ...

Ministar je govorio i o slučaju „Jovanjica“ i inspektorima Mitiću i Milenkoviću, koji su otkrili najveću plantažu marihune u Evropi. On je ponovo napao policajce koji su radili svoj posao.

„Radi se o dva inspektora koji pokušavaju da zadrže svoje pozicije. Inače jedan od njih je od njih dvojice je blizu 9 meseci na bolovanju. Drži svoje načelničko mesto, naravno. Drugi je manje od toga na bolovanju. Obojica su sa više prijava Sektora unutrašnje kontrole do sada prijavljivani, zbog zloupotrebava u mnogim slučajevima koje smo imali. Po ko zna koji put vam kažem, ja svoj telefon nisam promenio od 1996. godine. Jedna jedina poruka je bila. Nezaboravite jednu stvar, gazdinstvo ‘Jovanjica’ je krenulo sa uzgojom organske hrane. Ne zaboravite sledeću stvar, oni su više puta od MUP-a u tom periodu tražilo zahtev da se izvrši kontrola na tom gazdinstvu, vrednosti marihuane, zato što su želeli i tražili od Ministarstva poljoprivrede uzgoj medicinske marihuane“, rekao je Gašić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare