Princ Filip Karađorđević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Princ Filip Karađorđević osudio je danas napade na voditelje TV Nova Ivana Ivanovića i Marka Stepanovića uz citat Alekse Šantića "Volovi jaram trpe, a ne ljudi - Bog je slobodu dao za čovjeka".

„Nedopustive su pretnje koje poslednjih dana dobijaju Ivan Ivanović i Marko Stepanović. Sraman je takav vid pritisaka zbog različitih političkih i ideoloških stavova, ne samo na medijske delatnike već na bilo kog pojedinca“, poručio je princ Filip Karađorđević.

Podsetimo, Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije uputio je pretnje voditelju Ivanu Ivanoviću, pomenuvši u njima i njegovu porodicu, ali je pretnje uputio i voditeljki Olji Bećković.

„Da sanduke kupuješ ceo život od para koje dobijaš za Utisak nedelje“, stoji u jednoj od pretećih poruka koje je Bećković dobila u nedelju uveče nakon emitovanja njene poslednje emisije.

Spasić, koji je nedavno osuđen zbog proganjanja novinara, rekao je Ivanu Ivanoviću da ga je pomenuo u emisiji i „dao ga gde drži lanac kod zatvora Vučićevića“.

Inače, Spasić je pretio brojnim javnim ličnostima, te je tako legendarnoj jugoslovenskoj i srpskoj glumici Jelisaveti Seki Sablić na ulici pretio i dobacivao „Ubiću ti dete“. Političkom Analitičaru Đorđu Vukadinoviću je pretio na Tviteru kada mu je napisao da će „proći kao Ćuruvija“.

Prošle godine je priveden zato što je napao novinarske ekipe, kada je bacio montažnu metalnu ogradu na automobil N1 i na privatno vozilo novinarke Kurira koja je pratila suđenje. U februaru je osuđen na šest meseci zatvora zbog krivičnog dela proganjanje čija je žrtva bio novinar Južnih vesti Aleksandar Stankov.

Spasić je bio saslušan i zbog sumnje da je izvršio krivično delo – ugrožavanje sigirnosti Slobodanu Samardžiću, bivšem ministaru za KIM, kome je uputio niz pretnji i uvreda telefonskim putem.

***

BONUS VIDEO – Režimski megafon Simo Spasić 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar