Foto:N1

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) pozvao je policiju i tužilaštvo da odmah pokrenu istragu i otkriju ko je štampao i lepio plakate sa porukom "osudjen si", upućenom potpredsedniku Narodne stranke i nekadašnjem gradonačelniku Novog sada Borislavu Novakoviću.

U saopštenju novosadski odbor DS-a ocenio je da se poruka na plakatima kojima je u toku noći oblepljen Novi Sad ne može tumačiti drugačije nego kao pretnja i dodao da nova kampanja blaćenja i pokušaj zastrašivanja predstavlja nesumnjivo i ozbiljno ugrožavanje bezbednosti Novakovića, kao i njegove porodice.

„Verujemo da iza najnovijih napada na Novakovića stoje gradska vlast i Srpska napredna stranka koja se na brutalan način obračunava sa svojim političkim neistomišljenicima i protivnicima. Vladajući režim se služi nasiljem u borbi za očuvanje vlasti i ne preza ni od fizičkih napada na svoje političke protivnike, zbog čega nova kampanja javne difamacije Borislava Novakovića treba da zabrine svakog gradjanina i svakog ko želi dobro Novom Sadu“, navedeno je.

DS je ocenio da se samo zajedničkom političkom akcijom udružene novosadske opozicije, slobodnih gradjanskih inicijativa i svih gradjana koji žele da Novi Sad ponovo bude najmirniji i najbezbedniji grad u zemlji, može se suprotstaviti kriminalu, nasilju i političkom progonu koji su zavladali gradom koji je nekad s pravom nosio naziv „Srpska Atina“.

BONUS VIDEO Deo Srbije u medijskom mraku: Kako se informišu građani osuđeni na isključivo režimske kanale?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar