Aleksandar Vučić, Ana Brnabić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Vest koju je večeras zvanično objavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da je novi-stari mandatar za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić, spremno su dočekali tviteraši, koji su odmah krenuli da se šale na račun predsednika i buduće predsednice vlade.

Informacija da je Ani Brnabić, na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dodeljen mandat za sastavljanje nove Vlade Srbije, retko koga je večeras iznenadila, budući da se poslednjih nedelja već uveliko spekulisalo da bi to upravo ona trebalo i da bude.

Međutim, zašto je predsedniku Srbije trebalo više od tri meseca da predloži dosadašnju premijerku za mandatara, tviterašima, kao i mnogim građanima Srbije, nije jasno – zbog toga su odmah nakon vesti, krenulu da zbijaju šale.

„I kao što rekoh, Brnabićka.. mada, nije neko iznenađenje. A nije ni bitno. Sem njoj i bati“, napisao je bivši predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić, uz njegov prethodni tvit, gde je naveo da je ona najbolja jer ne ugrožava Vučića u stranci i biračkom telu, kolje zubima za njega i batu, a može i dalje da Zapadu maše njome kao dokazom svog „liberalizma“.

Na njegov tvit reagovali su mnogi, pa je tako jedan od tviteraša napisao da „većeg bota još nije napravio“, drugi da su se „dogovorili onomad u voćnjaku“. Na to su se nadovezali i ostali, pa je tako jedan od njih napisao „nije mu džabe tepala šefe“, a drugi da „kolje zubima za njega, njegovog i njenog batu“.

Za druge, stvarno je trebalo čekati 100 dana jer se isplatilo, a jedan od njih prognozira, uz osmeh, da će sada ona da razgovara sa koalicionim partnerima još mesec i po dana.

Novinar Veljko Pajović podsetio je, u svom maniru na jednu izjavu predsednika Srbije, još dok je bio u SRS.

„Posle 106 dana saopštava da je mandatar za sastav nove Vlade Ana Brnabić. Sto šest za jednu“, napisao je Pajović, na šta je tvitnuo drugi građanin, koji je napisao da je potpuno svejedno, i da je mogao da stavi i Žiku Obretkovića, a u nastavku je izvesni Zoran prognozirao da Žika ne bi bio ništa gori.

Novinarka Tanja Jordović citirala je predsednika Srbije:

„Za mandatara sam predložio Anu Brnabić, jer svoj mandat nije koristila za dodvoravanje. ok.“, napisala je ona, na šta se nadovezala Sanda Rašković Ivić, koja je napisala da na takmičenju Vučićevih trbuhozboraca Brnabićeva nadmoćno pobeđuje.

„To je zato što se ne dodvorava. Suvi integritet ličnosti“, napisala je u nastavku Rašković Ivić.

„I dalje neizvesno da li će vlada izabrana kroz sakrivanje umrlih u epidemiji i širenju epidemije oboriti svetski rekord u broju ministara sa ukradenim diplomama, a koji je postavila prethodna vlada Ane Brnabić“, napisao je profesor Raša Karapandža, koji je upravo i pokrenuo pitanje plagiranih doktorata među ministrima.

Šta je teorija, a šta praksa, objasnio je Ivan Živkov.

„Ustav: „Kandidata za predsednika Vlade skupštini predlaže predsednik Republike, pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista. Kandidat za predsednika Vlade iznosi program Vlade i predlaže njen sastav“ A u praksi jedan čovek misli, predlaže, bira i iznosi program“, napisao je Živkov.

Niz tvitova nastavlja se i citatom Vučića da je 5. oktobar obični radni dan“.

Komentarom „novi mandatar je..“ uz mim na kome Đurić „čuveno tapše“ nakon proglašenja pobede na izborima, postavila je Teodora, a minionima uz komentar „nova-stara mandatarka, sa ekspozeom koji smo upravo čuli“. Bojana.

„Za sve koji nisu imali želudac da ga slušaju večeras (kao uostalom ni ja), mandatar je Brnaba. Ostaje da vidimo da li je razumela kako da razume da treba da se pravi da će ona sastaviti Vladu“, napisala je Dušica koja je podsetila na čuvenu izjavu Ane Brnabić da mora da razume kako da razume.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare