Špijuniranje lidera Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića dok kupuje odelo i naknadne prozivke predstavnika vlasti i prorežimskih tabloida na konto njegove cene, idealan su trenutak da se podsetimo fundusa predsednika države. A samim tim i cene cipela, patika, trenerki i odela koje Aleksandar Vučić nosi. Ničega tu nema ispod nekoliko stotina evra, dok visina njegove plate iznosi oko 200.000 dinara. E, to je prava umetnost štednje..

Juče su najpre na društvenim mrežama predstavnici vlasti postavljali fotografije Miroslava Aleksića iz radnje u kojoj razgleda odela.

“Realno, Miki iz Trstenika ume da izabere. Pravi predstavnik sirotinje koji objašnjava kako se teško živi u Bosovim odelima. Neka Miki, samo ti štedi. Bravo majstore”, napisao je poslanik Vladimir Đukanović na mreži X.

Zatim je krenula hajka i ostalih naprednjaka, ali i prorežimskih tabloida.

Oglasio se i Aleksić.

“Ušli u politiku u starkama”

“To je jadno i bedno. Umesto da službe bezbednosti brinu o bezbednosti zemlje, one uhode opozicionare. Predstavnici vlasti mogu da se grle i ljube sa bilo kim, a mi kada imamo sastanak to predstavljaju kao izdaju i senzaciju“, rekao je Aleksić i dodao da su za razliku od predstavnika vlasti on i njegova porodica više od 20 godina u privatnom poslu.

„A oni su ušli u politiku u starkama, a sad žive u Beogradu na vodi, njihove savetnice nose torbice koje koštaju hiljade evra… Ne krijem se nikad. Ni kad idem u restorane, ni kad radim”, istakao je Aleksić.

Interesantno je da se funkcioneri naprednjaka nisu oglašavali kad se njihov bivši predsednik pojavljivao u komadima odeće, vrednim od nekoliko stotina do više hiljada evra. Takođe, ni kad su savetnice tog čoveka “mahale” torbicama u toj vrednosti.

Vladimir Đukanović tad nije pisao “bravo majstore”.

A nije da nije imao kad.

Gabaritni predsednik

Podsetimo se da je dok je bio premijer Aleksandar Vučić tvrdio da nema ni smartfon, a navodno prvi takav telefon dobio je na poklon od ruskog kolege Dmitrija Medvedeva. To je trebalo da govori u prilog njegove skromnosti. Njegova garderoba, međutim, govori drugačije.

Vučić se neretko pojavljuje u skupim jaknama, sakoima, cipelama, trenerkama…

Foto: Printscreen
Aleksandar Vučić Foto: Youtube/Александар Вучић

Korisnici društvenih mreža pronašli su tako da cena džempera, koji izgleda identično onom koji je nosio Vučić, iznosi 400 evra.

Cipele kakve je nosio predsednik na jednoj konferenciji za novinare viđene su u jednom onlajn šopu za 1.860 evra, a omiljene “zegna” patike koštale su čak 60.000 dinara.

Na jednom javnom nastupu nosio je jaknu identičnu onoj marke “Loro Piana” koja se u tom trenutku nije mogla naći po ceni jeftinijoj od 2.500 dolara.

O cenama njegovog sakoa govorio je svojevremeno i Dejan Bulatović, nekadašnji opozicionar, a sada veliki poštovalac Aleksandra Vučića. On je ranije izjavio da predsednik nosi sako koji košta više od 700.000 dinara. Tviteraši su proverili i cenu trenerke koju je nosio šetajući Beogradom na vodi, navodeći da ona košta 160 dolara.

PROČITAJTE JOŠ....

Postavlja se pitanje odakle Vučiću novac za sve to, imajući u vidu da njegova plata iznosi 200.000 dinara. A ne bi trebalo da cela odlazi samo na garderobu.

Sudeći po njegovoj imovinskoj karti, ušteđevinu u banci nema, a nije je imao ni svih prethodnih godina. Od imovine poseduje samo garsonjeru, koju mu je kupio otac.

Aleksandar Vučić. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ja sam im jako zahvalan što su pokrenuli su važnu temu, zahvalan sam njihovim medijima. Lagali su da mi džemper košta 400 evra, a košta 55. Meni sakoe daju iz fundusa, ili mi sašiju, pošto sam gabaritan. Ne koštaju koliko kažu, nego mnogo manje“, rekao je Vučić u avgustu 2020.

Tadić nikad čuo

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić za taj fundus prvi put je čuo od Vučića. On je za Nova.rs jednom prilikom rekao da u vreme njegovih mandata to nije postojalo.

“Nisam čuo da je ikada postojalo tako nešto. Međutim, s obzirom na to da su stalne predstave i glumatanja jedna od glavnih karakteristika ove vlasti, ni ne čudi što su opremljeni po modelu pozorišne trupe”, rekao je tada Tadić.

Sve torbice gospođe Suzane

Nedavno je tema u javnosti bila i garderoba Vučićeve savetnice za medije Suzane Vasiljević.

Dok je Vučić pregovarao s Aljbinom Kurtijem u Briselu, njegove savetnice su se prošetale gradom i to ovekovečile fotografijom, na kojoj je zabeležen “stajling” od nekoliko hiljada evra. Po osobi.

Foto: Instagram/daughter.of.the.desert

Redakcija portala Nova.rs je samo jednostavnom pretragom interneta uspela za vrlo kratko vreme da pronađe osam tašni Suzane Vasiljević, od kojih neke koštaju kao godišnja plata građana koji primaju minimalac. I to ovaj uvećani.

Luj Viton, Živanši, Dior… samo su neke skupocene robne marke koje preferira Vučićeva savetnica.

Suzana Vasiljević tašne

Isto tako jednostavnom pretragom sajta Agencije za sprečavanje korupcije, može se videti da Vasiljević mesečno zarađuje 120 hiljada dinara, kao zaposlena u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike. Članstvo u Nadzornom odboru Er Srbije i Upravnom odboru Beogradske filharmonije joj se ne plaća. Vasiljević ima i jednosoban stan od 64 metra kvadratna, kuću od 56 kvadrata i 15 ari placa. Prijavila je i depozite u bankama u zemlji i inostranstvu i automobil marke “volvo”.

Kad se podvuče crta, nikako nije jasno kako je Vasiljević uspela da kupi ovih osam torbi koje smo pronašli, čija je ukupna vrednost negde oko 22.000 evra, a pretpostavka je da nismo našli baš sve i da ih ima još.

Eto prilike za Vladimira Đukanovića da istraži.

BONUS VIDEO: Šta sve radi Vladimir Đukanović 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar