Đorđević o slučaju Belivuk: Vučić treba da bude uhapšen, saslušan i smenjen

Politika 22. jul. 202114:09 > 14:58
Podeli:
Mlađan Đorđević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Pokret Oslobođenje od početka ove afere upozorava da je klan Belivuk ustvari podružnica Jajinačkog klana koji hara celom Srbijom i koji predvode braća Vučić. Sada se to i potvrđuje, kaže za Nova.rs lider ovog pokreta Mlađan Đorđević komentarišući iskaz vođe kriminalne grupe Veljka Belivuka o vezama sa Aleksandrom Vučićem i vrhom SNS.

„Vučić već danas mora i treba da bude uhapšen, saslušan i smenjen. Belivuka je stvorio Vučić i sve je radio po njegovom naređenju – obezbeđivao skupove, disciplinovao tribine, uklanjao protivnike. Srpska napredna stranka nije partija, već mafijaška organizacija“, navodi Đorđević.

On dodaje da je „ovaj klan pobio 20 mladića, zato što se nisu slagali sa Vučićevim preuzimanjem navijačkih tribina“.

„Tužilaštvo i policija moraju da saslušaju sve naprednjačke funkcionere koji su bili u vezi sa njima. Ipak, znamo da su i oni pod kontrolom SNS i da se to neće desiti. Zato Aleksandru Vučiću poručujem – jednog dana, u slobodnoj Srbiji, odgovaraćeš za ove zločine i ovaj kriminal“, rekao je Đorđević.

U tekstu koji je objavio istraživački portal KRIK,navodi se da je Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao da je ubica.

Iz transkripta sa saslušanja koji je objavio KRIK, može se videti da je Belivuk govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

Ispričao je da su mu Vučić i njegovi saradnici tražili više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“.

Bonus video: Snimak dovođenja Velje Nevolje na stadion JNA

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar