Dragan Đilas i Aleksandar Vučić Foto:Vesna Lalić/Zoran Lončarević

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ga je "pregazio kao plitak potok" i to kako je naveo jedini put kada su bili suparnici na pravim izborima 2012. godine.

„Jedini put kad su bili pravi izbori i kada smo Vučić i ja bili suparnici, te 2012. godine, iako je potrošio milione evra, iako su mu donosili pare iz Švajcarske u koferima, iako su mu novac davali i domaći tajkuni, iako je doveo Đulijanija i angažovao sve kriminalce koje je mogao, pregazio sam ga kao plitak potok. Posle 2012. godine Srbija nije imala regularne izbore i to svako zna. Mediji, pretnje glasačima, kupovina glasova, ubacivanje listića i dovođenje birača… u takvim uslovima Vučić ’pobeđuje’ i hvali se time. Čega se pametan stidi…..“, napisao je Đilas na društvenoj mreži X.

Ova Đilasova objava je ustvari odgovor na Vučićevu poruku lideru SSP da ga neće pobediti i da vodi sa 10:0.

„Neće me pobediti, to sam vam rekao još pre 10 godina. Sam ću da odem, a nadam se da neće moći da pobede oni koji su najgori u ovoj zemlji, kao ni one koje mislim da podržim i kojima mislim da pomognem na predstojećim izborima. Živi bili, pa videli“, rekao je Vučić novinarima nakon obilaska završnih radova na Železničkoj stanici Subotica, a povodom izjave Dragana Đilasa će Vučić biti pobeđen bez pomoći bilo koga „spolja“.

Vučić  je tom prilikom naglasio da je do sada on svaki put bio u pravu.

„Bar je 10:0 po tom pitanju, a videćemo da li će biti 10 :1 ili 11:0, verujte pobedniku na reč“, poručio je Vučić.

Dragan Đilas je izjavio ranije u intervjuu za nedeljnik Radar da će Vučić biti pobeđen bez pomoći bilo koga „spolja“ i da aktuelna vlast, kako je rekao, trenutno ima oko 47 odsto glasova i podrške birača.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare