Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas komentarisao je aktuelne teme iz dnevne štampe u jutarnjem programu "Probudi se" na TV Nova. Đilas je, međutim, u jednom trenutku novine koje su bile ispred njega bacio na pod.

Već u prvim minutima gostovanja u emisiji, Đilas je prorežimske dnevne listove bacio na pod jer, kako kaže, to nisu novine.

PROČITAJTE JOŠ

„Prvo da Vas ispravim, ovo nisu novine. Informer, Alo i to… Ja ću to ovako sa strane da stavim negde, da nam ne smeta. Ovo su pamfleti Srpske napredne stranke, oragnizovane kriminalne grupe koja vlada Srbijom“, rekao je Đilas.

“Kolege koje su izašle na izbore izašle su sa pozicije 325 hiljada glasova osvojenih u decembru mesecu, njih šest stranaka plus SSP, Srce i Zajedno. Danas su završili na 89 hiljada. Očigledno je njihova odluka bila pogrešna” rekao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas za televiziju Nova S.

“Srpska opozicija je jedan voz, kompozicija od više vagona, ali svi smo deo tog istog voza. Taj voz kad negde krene, neko se nalazi u prvom vagonu, neko je u petom, ali svi završavaju na istom mestu. Naše kolege su odlukom da izađu na izbore bez ikakvih uslova i odustajanjem od onoga što smo radili šest meseci, zbog čega su neki ljudi, a pre svega neke žene na čelu sa Marinikom Tepić štrajkovale glađu 13 dana i doživotno narušile svoje zadravlje, rešili da od toga odustanu” naveo je Đilas.

Đilas je rekao da su taj voz poveli slepim kolosekom, kad su došli do kraja tog koloseka, svi su stali, nebitno koji vagon je prvi, a koji poslendji, kao i da sada moramo da krenemo na drugu stranu.

Prema njegovim rečima, nije suština da nekome šaljete ultimatume do kada da se izjasni i da komunicirate putem medija. Priča se na sastancima, razgovara se, ako postoji mogućnost dogovara se.

“U ovom Stranka slobode i pravde spremna je da priča kako ćemo se boriti za izborne uslove, sa svima koji su zaista opozicija” istakao je Đilas.

Đilas je na pitanje o situaciji u Nišu rekao da je  Gradski odbor u Nišu doneo odluku da ne izađe na izbore, da mora da kaže da ih je ubeđivao da izađu, ali pošto je obavešten da su ta lista i gospodin Stanković doneli odluku da nema mesta za one koji u Beogradu izlaze na izbore oni nisu mogli da izađu u toj koaliciji čak i da su hteli.

Na pitanje kako komentariše dešavanja drugog juna, rekao da ovo što se desilo u nedelju nisu bili izbori, to je krađa unapred.

„Pokazalo se da sve što smo rekli mi koji nismo učestvovali da je bilo tačno. Činjenica je da vi u Srbiji možda možete da dobijete većinu glasova, pa dobili smo u Beogradu većinu glasova kao opozicija u decembru, dobili su u Nišu većinu glasova, ali ne možete da budete vlast. Može medijana, vračar…ali ne možete da imate vlast, SNS ne da tu vlast. I mi moramo to da shvatimo i da se borimo za izborne uslove“, zaključio je Đilas.

BONUS VIDEO: Celo gostovanje Dragana Đilasa u jutarnjem programu „Probudi se“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare