Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Demokratska stranka saopštila je večeras da će izaći na predstojeće izbore 2. juna.

Na večerašnjoj sednici Predsedništva Demokratske stranke potvrđena je odluka od petka da će se poštovati stav većine članova koalicije „Srbija protiv nasilja“ o izlasku na izbore 2. juna.

Ovo je za portal Nova.rs potvrdio i generalni sekretar stranke Dušan Kostadinović, koji je večeras jedini glasao protiv ove odluke Predsedništva DS-a.

Inače, sednica Predsedništva DS-a trajala je skoro dva i po sata.

Podsetimo, bojkot predstojećih izbora najavile su tri članice koalicije „Srbija protiv nasilja“, a to su Stranka slobode i pravde, Srbija centar i Zajedno, dok će ostale članice ove koalicije izaći na izbore – Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Novo lice Srbije i Pokret slobodnih građana.

Oni su najavili da neće učestvovati na izborima, da se izborni uslovi nisu popravili i da ne žele da učestvuju u „unapred pripremljenoj krađi“.

Pomenute izbore bojkotovaće i koalicija NADA.

Inače, poslanici Skupštine Srbije sutra će raspravljati o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima kojima se menjaju rokovi za raspisivanje i glasanje na lokalnim izborima, a kojim se omogućava spajanje beogradskih i lokalnih izbora.

***

BONUS VIDEO – Deo opozicije pravi novu koaliciju i sprema kampanju, deo se i dalje nada jedinstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare