Foto:Antonio Ahel/ATAImages; printscreen/zegna.com

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je juče predstavljanje novog elektromotornog brzog voza "Soko", koji je dizajnirala i proizvela kineska kompanija CRRC Čangčun, po meri za železničke pruge u Srbiji i Mađarskoj. Ipak, veću pažnju građana privukle su patike koje je nosio tom prilikom. Kako su primetili korisnici društvenih mreža, predsednikove patike koštaju više od 100.000 dinara. S obzirom na to da ove patike koštaju kao pola Vučićeve predsedničke plate, nameće se pitanje kako je uspeo da priušti njih, ali i druge luksuzne komade.

Presednik Srbije poznat je, prema sopstvenim tvrdnjama, kao strastveni ljubitelj mode iz fundusa, pa stoga nije retkost videti ga u džemperima od po nekoliko stotina evra, skupocenim sakoima i cipelama.

Na jučerašnjem prestavljanju kineskog brzog voza, Vučić se pojavio u patikama koje deluju isto kao model marke „Zegna“, čija cena varira od 101.000 do 110.000 dinara, u zavisnosti od prodavnice.

Da li je zaista predsednik pazario ove patike ili su i one deo fundusa u kom se nalaze „jeftini“ komadi garderobe, zna samo on.

Činjenica je, međutim, da ovo nije prvi put da se predsednik, čija je plata zvanično oko 200.000 dinara, pojavljuje u atraktivnim i skupim komadima garderobe.

Foto:printscreen/zegna.com

Tako se početkom 2023. na konferenciji za medije Vučić pojavio u cipelama koje nisu promakle korisnicima društvenih mreža, koji su ih pronašli po ceni od čak 1.860 evra. Ostalo je upamćeno i to što se Vučić na jednom javnom nastupu pojavio u jakni identičnoj onoj marke „Loro Piana“, koja je u trenutku kad ju je nosio koštala najmanje 2.500 dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

Sakoi u kojima se Vučić pojavljuje koštaju i više od 5.000 dolara.

I za one „svakodnevne“ obaveze Vučić voli skupo da se obuče. Tako se predsednik jednom šetao Beogradom na vodi, a za tu priliku obukao je „Abercrombie and Fitch“ komplet od oko 160 dolara.

Vučićeva saradnica voli skupe tašne

Da ne voli samo Vučić da se obuče skupo, već i njegovi najbliži saradnici, najbolje pokazuje primer njegove savetnice za medije Suzane Vasiljević, koja se u javnosti često pojavljuje noseći luksuzne tašne.

Na Samitu lidera Zapadnog Balkana u Kotoru, Vasiljevićeva je nosila „Celine“ tašnu od teleće kože čija je cena na zvaničnom sajtu 4.950 dolara. Pored ove, Vasiljević ima još tašni poznatih svetskih brendova, koje takođe koštaju po nekoliko hiljada evra.

BONUS VIDEO Boban Stojanović: Ja sam siguran da Vučić ima jednu eksel tabelu gde smo svi mi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare